Antena Meniu Search
x

Consiliul Superior al Magistraturii: Laura Codruţa Kovesi trebuie să rămână în fruntea DNA

Laura Codruţa Kovesi trebuie să rămână în fruntea DNA, au decis astăzi procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii.

Vezi și

Laura Codruţa Kovesi trebuie să rămână în fruntea DNA, au decis astăzi procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii, care au respins în doar 5 minute propunerea de revocare a lui Tudorel Toader. La cele 20 de acuzaţii ale Ministrului Justiţiei, şefa DNA a venit cu 20 de replici.

Mai bine de o oră , Laura Codruţa Kovesi şi-a expus apărarea în faţa secţiei pentru procurori din CSM. A răspuns punct cu punct celor 20 de motive de revocare cărora Tudorel Toader le-a dat citire din nou, la început de şedinţă. 

Kovesi a mai explicat că, în ciuda costurilor ridicate ale dosarelor instrumentate de DNA, procurorii au cheltuit 27 de milioane de euro, dar au reuşit să recupereze peste 200, deci munca lor înregistrează profit. 

I-a convins însă pe membrii CSM, care, cu şase voturi împotrivă, au respins ferm, în doar 5 minute,  propunerea lui Toader. 

Avizul este consultativ şi însoţeşte  cererea de revocare care merge mai departe pe masa Preşedintelui Klaus IOHANNIS. El trebuie să decidă dacă Laura Codruţa Kovesi rămâne sau nu în fruntea DNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Consiliul Superior al Magistraturii: Laura Codruţa Kovesi trebuie să rămână în fruntea DNA