Antena Meniu Search
x

Contrabandişti opriţi cu focuri de armă

S-au tras 17 focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti în judeţul Maramureş

Vezi și

Aşa au reuşit poliţiştii de frontiră să descopere peste 14 mii de pachete de ţigări de contrabandă, aduse din Ucraina, în valoare de aproape 130.000 de lei. 

Oamenilor legii le-a dat de bănuit când au observat mai multe persoane care mergeau dinspre frontieră înspre localitatea Piatra cu colete voluminoase într-o zonă împădurită.

Persoanele în cauză au încărcat coletele într-un autoturism de teren aflat în zona împădurită, în apropiere de D.N. 19, moment în care un echipaj al poliţiei de frontieră a intervenit pentru reţinerea acestora.

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 14.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 129.000 lei, pe care mai multe persoane au încercat să le introducă în ţară pentru a le comercializa pe piaţa neagră de desfacere.

Pentru reţinerea contrabandiştilor, care nu s-au supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase 17 focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În data de 24 martie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în cooperare cu lucrători din cadrul SPF Negreşti Oaş.

Astfel, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane care se deplasau, de la linia de frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Piatra, jud. Maramureş, transportând în spate colete voluminoase.

Persoanele în cauză au încărcat coletele într-un autoturism de teren aflat în zona împădurită, în apropiere de D.N. 19, moment în care un echipaj al poliţiei de frontieră a intervenit pentru reţinerea acestora.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, însă aceştia au fugit, dispersându-se pe mai multe direcţii în pădure, iar autoturismul a demarat în trombă, pe un drum forestier.

Ca urmare a acestui fapt, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 17 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Imediat, s-a reuşit reţinerea unei persoane implicate în activitatea infracţională identificată ca fiind B. Adriana, în vârstă de 32 ani, domiciliată pe raza judeţului Satu Mare.

Totodată, o patrulă din cadrul sectorului PF Negreşti Oaş, alertată de colegii de la SPF Sarasău, l-a identificat şi reţinut pe conducătorul autoturismului de teren, acesta fiind Traian B., de 40 ani, domiciliat tot pe raza judeţului Satu Mare. Bărbatul a declarat că a abandonat autoturismul, fapt pentru care a fost predat lucrătorilor din cadrul SPF Sarasău, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, s-au dispus măsuri specifice de monitorizare a zonei pentru depistarea persoanelor în cauză, precum şi a autoturismului cu ţigări, totodată fiind anunţate despre caz şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În dimineaţa zilei de 25 martie 2014, poliţiştii de frontieră au efectuat cercetarea zonei, ocazie cu care în pădure a fost descoperit autoturismul implicat în activitatea infracţională în care erau mai multe colete ce conţineau ţigări. Acesta a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

La controlul efectuat asupra maşinii, au fost descoperite 27 de baxuri care conţineau 13.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 121.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi complicitate la contrabandă, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar autoturismul folosit pentru transportul ţigărilor a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vişeului, judeţul Maramureş, au descoperit, în apropierea frontierei de stat, două colete învelite în folie de culoare neagră care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că în activitatea infracţională este implicat S. Vasile, de 25 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că este vorba de 990 pachete ţigări, marca Jin Ling, în valoare de 8.800 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Contrabandişti opriţi cu focuri de armă