Antena Meniu Search
x

Primăria Capitalei are conturile blocate din cauza unei datorii către un om de afaceri

Primăria Capitalei are, de astăzi, conturile blocate. Municipalitatea trebuie să îi plătească omului de afaceri Costică Constanda suma de 115 milioane de euro, în urma unei decizii definitive dată anul trecut de o instanţă de judecată. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 07.08.2020, 23:12

Vezi și
  • Primăria Capitalei trebuie să-i achite 115 milioane de euro afaceristului Costică Constanda.

Vorbim despre două procese vechi de 20 de ani în urma cărora Curtea Supremă a decis că Primăria Capitalei trebuie să-i achite omului de afaceri 115 milioane de euro.

Din suma totală, Primăria a reușit să achite 17 milioane de euro până acum și ar mai avea de plătit în jur de 98 de milioane de euro.

Primarul General a propus în ultimele patru ședințe de Consiliu General un proiect de hotărâre prin care datoria totală ar fi putut fi redusă cu 40%, însă de fiecare dată consilierii nu au votat pentru aprobarea proiectului.

Vorbim despre o sumă totală ce reprezintă 20% din bugetul anual al Primăriei Capitalei. Sunt bani pe care Primăria i-ar fi putut folosi pentru proiecte de infrastructură, dar care acum sunt în pericol.

Gabriela Firea a anunțat vineri că, la următoarea ședință a Consiliului General, va propune un nou proiect de hotărâre prin care această situație s-ar putea schimba.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Primăria Capitalei are conturile blocate din cauza unei datorii către un om de afaceri