Antena Meniu Search
x

Copiii din Ciugud au plantat copaci, ca să protejeze mediul

Una dintre cele mai cunoscute comunităţi de la noi, Ciugud, Alba, dă un nou exemplu de adaptare la vremurile noastre.

de Redactia Observator

la 23.11.2019, 13:45

Vezi și

Una dintre cele mai cunoscute comunităţi de la noi, Ciugud, Alba, dă un nou exemplu de adaptare la vremurile noastre. După dotarea cu panouri electrice şi alte investiţii în domeniul energiei verzi pe care le-a făcut primăria, a venit rândul copiilor de la şcoala din comună. Elevii au plantat copaci în cel mai nou parc. Mai mult, la rădăcina fiecărui pom sădit au îngropat şi câte un bileţel cu gândurile lor privind protejarea mediului înconjurător, combaterea încălzirii globale și reducerea poluării.

Acţiunea de plantare a copacilor pare o joacă pentru copii, dar scopul este unul mult mai profund. În condiţiile defrişărilor masive şi a nivelului de poluare tot mai ridicat, elevii de la Şcoala Gimnazială din Ciugud au considerat că este nevoie de o mână de ajutor pentru a stopa aceste fenomene.

Fiecare clasă din cadrul școlii a primit, simbolic, un arbore pe care copiii îl vor îngriji până la finalul clasei a VIII-a când îl vor preda în grijă viitoarelor generații de elevi.

Copiii din Ciugud sunt învăţaţi de mici despre importanţa reciclării. Spre exemplu, această maşinuţă este făcută dintr-o sticlă de plastic.

Primăria Ciugud a implementat deja mai multe măsuri concrete de protejare inteligentă a mediului precum crearea unor stații de încărcare pentru autoturismele electrice, energia necesară fiind produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Copiii din Ciugud au plantat copaci, ca să protejeze mediul