Antena Meniu Search
x

Copiii au fost răsfățați de ziua lor

Copiii din lumea întreagă şi-au sărbătorit astăzi ziua. Au cântat, au dansat, s-au transformat în personajele preferate şi au făcut tot ce şi-au dorit.

Vezi și

 Copiii din lumea întreagă şi-au sărbătorit astăzi ziua. Au cântat, au dansat, s-au transformat în personajele preferate şi au făcut tot ce şi-au dorit, iar părinţii nu s-au putut supăra.

Vremea bună de la primele ore ale dimineţii i-a scos pe copii din casă. Cu bunici, părinţi, căţei şi cu tot ce li s-a părut de folos, cei mici au cucerit parcurile şi locurile de joacă. În bărcuţe, pe scenă, şi oriunde au găsit ceva de făcut, sărbătoriţii zilei s-au bucurat din plin de o duminică în care dorinţele lor au fost literă de lege.

Cum succesul jucăriilor clasice, al desenelor şi al spectacolelor trece mai repede ca un balon de săpun, copii au alergat astăzi şi după senzaţii tari. Odată terminată plimbarea pe calul din dotare e loc şi de puţină adrenalină. Nu care cumva să intre în scenă somnul de după-amiază.

Pe aerodromul din Clinceni, după o sesiune demonstrativă care l-ar fi convins şi pe cel mai fricos copil să devină pilot, cei mici au putut să vadă de aproape cum arată un elicopter de luptă. Cine nu a vrut să stea departe de mijlocul acţiunii a pariat pe mişcare.

De ziua lor, copiii au avut voie să şi testeze jucăriile adulţilor. De la cătuşe, la motociclete şi chiar aparatură de salvare, pentru toate au găsit câte un rost. Nu mereu e loc de joacă! La Galaţi, zece mii de copii au fost martorii unei intervenţii în forţă a salvatorilor. După ce şi-au dat seama că e doar un exerciţiu-cadou de ziua lor, cu toţii au vrut să îşi vadă de aproape eroii.

Până şi instituţiile statului şi-au deschis porţile pentru cei mici. La Palatul Victoria, s-a reunit "Guvernul copiilor". Stabilită în 1949, Ziua Internaţională a Copilului este acum sărbătorită pe 1 iunie în 48 de state din întreaga lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Copiii au fost răsfățați de ziua lor