Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un copil din Bihor a salvat, după ce a murit, viaţa a cinci oameni care aşteptau un transplant

Un copil în vârstă de 14 ani, din Bihor, a salvat, după moarte, viaţa a cinci oameni care aşteptau un transplant pentru a supravieţui.

de Redactia Observator

la 18.07.2018 , 11:17

Un copil din Bihor a salvat, după ce a murit, viaţa a cinci oameni care aşteptau un transplant Un copil din Bihor a salvat, după ce a murit, viaţa a cinci oameni care aşteptau un transplant

Un copil în vârstă de 14 ani, din Bihor, a salvat, după moarte, viaţa a cinci oameni care aşteptau un transplant pentru a supravieţui.

Băiatul a fost implicat într-un grav accident rutier, pe 12 iulie 2018, pe o stradă din comuna Curtuişeni, judeţul Bihor.

Pentru că nu s-a asigurat atunci când a traversat strada pe o bicicletă, copilul a fost lovit de un autoturism. Impactul a fost atât de puternic încât micuţul a suferit răni grave la cap.

Articolul continuă după reclamă

După câteva zile petrecute în spital, medicii au anuţat că băiatul a intrat în moarte cerebrală.

Pe acelaşi subiect

Mama sa a decis să ajute alţi copii să trăiască şi a fost de acord ca organele fiului ei să meargă către alte persoane care aşteptau un transplant ca pe un miracol.

Salvată de la moarte de băieţelul care se lupta să trăiască lângă ea

Una dintre persoanele care a fost ajutată de băiatul din Bihor este chiar Andreea Tomuţa, tânăra din acelaşi judeţ care avea nevoie de transplant de ficat după ce a mâncat ciuperci otrăvitoare.

Coincidenţă sau nu, Andreea a fost colegă de salon, pe secţia de Reanimare a spitalului din Oradea, chiar cu băieţelul de 14 ani.

O altă coincidenţă a fost faptul că cei doi au avut o compatibilitate de 100%, un lucru foarte rar întâlnit de medici.

Astfel, ficatul băieţelului a mers la Andreea, în timp ce inima a fost donată unui copil de 15 ani care aştepta de aproape 7 ani un transplant.

"Inima băieţelului a fost donată unui copil de 15 ani, care aştepta de 7 ani un transplant şi care nu avea şanse de supravieţuire, rinichii au mers la 2 copii, la Cluj, şi plămânii au fost duşi la Viena, la clinica AKH, conform înţelegerii în sistemul eurotransplant. Ficatul a fost transplantat tinerei intoxicate din Bihor. În cazul acesteia, operaţia a început la ora 17 şi s-a terminat azi noapte la ora 4.30. Ea este în stare critică în continuare", a declarat, astăzi, pentru ebihoreanul.ro, dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant în Bihor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Ştiri sociale » Un copil din Bihor a salvat, după ce a murit, viaţa a cinci oameni care aşteptau un transplant