"Astăzi, în țara țoapelor, Adi a murit". S-a stins singurul român care în 2016 a făcut transplant de plămâni la clinica AKH din Viena
Vlad Voiculescu a anunţat că Adrian Lupu, singurul român care în anul 2016 a făcut un transplant de plămâni la clinica AKH din Viena, a murit.
Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a anunţat pe pagina sa de Facebook că Adrian Lupu, singurul român care în anul 2016 a făcut un transplant de plămâni la clinica AKH din Viena, a murit.
Adrian şi-a dat ultima suflare, ieri, într-un spital din Bucureşti.
În urmă cu o săptămână, Adrian Lupu, care a fost miner într-o carieră din judeţul Gorj, a fost transportat cu elicopterul SMURD în Capitală, în stare gravă, din cauza unei răceli puternice.
Adrian şi-a dat ultima suflare, ieri, într-un spital din Bucureşti
Adrian a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu joi, 15 martie, pentru că se simţea rău, dar după o zi starea lui s-a agravat şi nu a mai putut respira, astfel încât a fost intubat.
Tânărul urma un tratament special după transplantul de plămâni şi mergea lunar la analize la clinica austriacă. Familia lui a cerut să fie transferat la clinica AKH din Viena, acolo unde i s-a făcut transplantul de plămâni.
Adrian a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu joi, 15 martie, pentru că se simţea rău
Fostul ministrul al Sănătăţii Vlad Voiculescu a scris pe pagina sa de Facebook că gorjeanul a fost unul dintre ultimii români care au primit o şansă la clinica austriacă.
Potrivit lui Voiculescu, "sistemul nostru este incapabil măcar de a oferi îngrijirea post-transplant a pacienţilor transplantaţi".
„Ne transformăm, rapid, într-o ţară a ţoapelor“
Vlad Voiculescu spune că influenţa politicienilor şi a celor care nu sunt specialişti au avut efecte nefaste asupra sistemului medical.
Adrian Lupu (34 de ani), din comuna Fărcășești, singurul român care în anul 2016 a făcut un transplant de plămâni la clinica AKH din Viena
„Când au apărut complicaţii, sistemul nostru nu i-a mai acordat lui Adi o a doua şansă, pentru că sistemul nostru este incapabil măcar de a oferi îngrijirea post-transplant a pacienţilor transplantaţi. Aşa cum am spus-o şi eu, şi medicii în 2016. Nu şi ţoapele, e adevărat.
Şi cine stă să mai asculte medici, din România sau din străinătate, sau oameni cu bun simţ când avem atâtea ţoape? Astăzi, Adi a murit. Nimeni nu o sa protesteze în stradă, nimeni nu o să le ceară socoteală, nimeni nu o să facă ceva pentru ceilalţi pacienţi.
Pentru că am obosit cu toţii să strigăm şi poate ne-am obişnuit cu toate, dar mai presus de toate parcă ne-am obişnuit cu ţoapele... ne-am obişnuit ca vorbele ţoapelor (de orice gen) să acopere cuvintele specialiştilor (medici de data asta), ne-am obişnuit ca ţoapele din politică să mintă, ne-am obişnuit ca ţoapele din spitale să ajungă manageri, ne-am obişnuit ca ţoapele din televiziuni să ţipe cel mai tare şi... ca să se închidă cercul... ne-am obişnuit deja cu gândul că ţoapele se vor susţine mereu între ele. Ne transformăm, rapid, într-o ţară a ţoapelor. Pe persoană fizică“, a scris pe Facebook fostul ministru.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰