Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Astăzi, în țara țoapelor, Adi a murit". S-a stins singurul român care în 2016 a făcut transplant de plămâni la clinica AKH din Viena

Vlad Voiculescu a anunţat că Adrian Lupu, singurul român care în anul 2016 a făcut un transplant de plămâni la clinica AKH din Viena, a murit.

de Redactia Observator

la 26.03.2018 , 10:18

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a anunţat pe pagina sa de Facebook că Adrian Lupu, singurul român care în anul 2016 a făcut un transplant de plămâni la clinica AKH din Viena, a murit.

Adrian şi-a dat ultima suflare, ieri, într-un spital din Bucureşti. 

În urmă cu o săptămână, Adrian Lupu, care a fost miner într-o carieră din judeţul Gorj, a fost transportat cu elicopterul SMURD în Capitală, în stare gravă, din cauza unei răceli puternice. 

Articolul continuă după reclamă

Adrian şi-a dat ultima suflare, ieri, într-un spital din Bucureşti

Adrian a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu joi, 15 martie, pentru că se simţea rău, dar după o zi starea lui s-a agravat şi nu a mai putut respira, astfel încât a fost intubat. 

Tânărul urma un tratament special după transplantul de plămâni şi mergea lunar la analize la clinica austriacă. Familia lui a cerut să fie transferat la clinica AKH din Viena, acolo unde i s-a făcut transplantul de plămâni. 

Adrian a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu joi, 15 martie, pentru că se simţea rău

Fostul ministrul al Sănătăţii Vlad Voiculescu a scris pe pagina sa de Facebook că gorjeanul a fost unul dintre ultimii români care au primit o şansă la clinica austriacă. 

Potrivit lui Voiculescu, "sistemul nostru este incapabil măcar de a oferi îngrijirea post-transplant a pacienţilor transplantaţi".

„Ne transformăm, rapid, într-o ţară a ţoapelor“  

Vlad Voiculescu spune că influenţa politicienilor şi a celor care nu sunt specialişti au avut efecte nefaste asupra sistemului medical.

Adrian Lupu (34 de ani), din comuna Fărcășești, singurul român care în anul 2016 a făcut un transplant de plămâni la clinica AKH din Viena

„Când au apărut complicaţii, sistemul nostru nu i-a mai acordat lui Adi o a doua şansă, pentru că sistemul nostru este incapabil măcar de a oferi îngrijirea post-transplant a pacienţilor transplantaţi. Aşa cum am spus-o şi eu, şi medicii în 2016. Nu şi ţoapele, e adevărat. 

Şi cine stă să mai asculte medici, din România sau din străinătate, sau oameni cu bun simţ când avem atâtea ţoape? Astăzi, Adi a murit. Nimeni nu o sa protesteze în stradă, nimeni nu o să le ceară socoteală, nimeni nu o să facă ceva pentru ceilalţi pacienţi.

Pentru că am obosit cu toţii să strigăm şi poate ne-am obişnuit cu toate, dar mai presus de toate parcă ne-am obişnuit cu ţoapele... ne-am obişnuit ca vorbele ţoapelor (de orice gen) să acopere cuvintele specialiştilor (medici de data asta), ne-am obişnuit ca ţoapele din politică să mintă, ne-am obişnuit ca ţoapele din spitale să ajungă manageri, ne-am obişnuit ca ţoapele din televiziuni să ţipe cel mai tare şi... ca să se închidă cercul... ne-am obişnuit deja cu gândul că ţoapele se vor susţine mereu între ele. Ne transformăm, rapid, într-o ţară a ţoapelor. Pe persoană fizică“, a scris pe Facebook fostul ministru.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Evenimente » "Astăzi, în țara țoapelor, Adi a murit". S-a stins singurul român care în 2016 a făcut transplant de plămâni la clinica AKH din Viena