Antena Meniu Search
x

Cât costă distracţia românilor în minivacanța de Ziua Unirii

Minivacanţa de Mica Unire a umplut pârtiile din țară. Stațiunile vedetă sunt arhipline, iar turiştii aşteaptă zeci de minute pentru o urcare cu telescunul. Pe domeniile schiambile mai puţin cunoscute, situaţia e diferită.

de Redactia Observator

la 26.01.2020, 00:35

Vezi și

Minivacanţa de Mica Unire a umplut pârtiile din țară. Stațiunile vedetă sunt arhipline, iar turiştii aşteaptă zeci de minute pentru o urcare cu telescunul. Pe domeniile schiambile mai puţin cunoscute, situaţia e diferită. Iată şi cât costă distracţia românilor, în funcţie de destinaţie.

Cât e ziua de lungă, în Poiana Braşov, se formează cozi. Prima dată e testul răbdării pe şosele. La prânz, s-a stat la o coadă de doi kilometri la intrarea in statiune.

Apoi a urmat vânarea unui loc de parcare. Mulţi turişti au vrut neapărat să lase maşinile aproape de pârtii.

Cum găsirea unui loc liber a fost o loterie, în staţiune, ca de obicei, traficul a fost blocat. Testul răbdării a continuat pe pârtii, în zona instalaţiilor.

Pentru transportul pe cablu, în medie, fiecare turist a cheltuit 150 de lei. Încă 120 de lei sunt cheltuielile cu masa, vinul fiert şi parcarea. Pentru cazare tot weekendul, oameni au plătit în jur de 1.500 de lei. În total, minivacanţa ajunge să coste pentru o familie cu un copil aproape 4.000 de lei.

Bani care le-ar ajunge, de exemplu, turiştilor din Covasna aproape o săptămână.

De pârtia de aproximativ 900 de metri, turiştii pot profita cât îi ţin picioarele. La cele două teleschiuri, astăzi, nu a fost coadă deloc.

Pentru o zi la schi, oamenii au cheltuit în jur de 50 de lei pe transport şi au avut acces gratuit şi la patinoar şi pe pârtia de săniuş.

Iar spaţiu de parcare a fost pentru toți. La cazare însă, doar cei cu rezervări au avut un loc.

La hotelurile de patru stele, undeva o familie cu doi copii cred că este undeva între 1000 şi 1200. Toată lumea a venit pentru schi weekendul acesta.

Chiar dacă nu a mai nins de la Crăciun, la Rânca, tunurile de zăpadă au funcționat în fiecare noapte. Așa că sâmbătă pârtia a fost perfectă pentru miile de turişti care-şi petrec weekendul aici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cât costă distracţia românilor în minivacanța de Ziua Unirii