Antena Meniu Search
x

Video Cozi la Vama Nădlac 2 pentru triajul epidemiologic. DSP Arad a pierdut mai bine de jumătate din personalul care se ocupa de aceste proceduri

Românii care intră în țară pe la vama Nădlac 2 se plâng că așteaptă zeci de minute în frig să facă triajul epidemiologic. Asta pentru că DSP a pierdut mai bine de jumătate din personalul care se ocupa de aceste proceduri. Este vorba de medicii şcolari, care s-au întors în unităţile de învăţământ.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 15.02.2021, 09:44

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Reprezentanții DSP Arad spun că din cele peste 70 de persoane care lucrau în cele cinci puncte vamale din județ, în prezent, mai sunt dor 30 de persoane care prelucrează datele a zeci de cetățeni veniți deodată, care așteapă în frig. 

De altfel, în acest weekend triajul epidemiologic a generat un adevărat război al nervilor în punctul de trecere Nădlac 2.

Situația s-ar putea îmunătăți chiar din această săptămână pentru că se așteaptă deblocarea a mai bine de 20 de posturi de către Ministerul Sănătății, astfel că se vor putea face angajări în cadrul DSP Arad. Sunt cadre medicale ce vor fi angajate acolo fără concurs. 

Nemulțumirile sunt amplificate și de modificările legilative care au intrat în vigoare în ultimele zile și care se referă la testele PCR pe care trebuie să le prezinte românii care se întorc din țările aflate pe lista galbenă. Acest test poate fi făcut cu 72 de ore înaintea îmbarcării. Vestea proastă este că cei care au test vor sta 10 zile în carantină, iar cei care nu au test, 14 zile. 

Excepția se aplică în cazul celor care vin din Marea Britanie. Pentru aceștia este obligatoriu și testul, dar și carantina de 14 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Cozi la Vama Nădlac 2 pentru triajul epidemiologic. DSP Arad a pierdut mai bine de jumătate din personalul care se ocupa de aceste proceduri