Antena Meniu Search
x

Crăciunul pe rit vechi, sărbătorit în România. Pe pârtii continuă distracţia

Astăzi, marţi, este ziua tuturor Ionilor şi Ioanelor, iar noi le spunem la mulţi ani. Şi cu Sfântul Ion, sărbătorile de iarnă ale românilor se încheie. Însă vecinii de peste Prut abia încep.

de Redactia Observator

la 07.01.2020, 11:34

Vezi și

Astăzi, marţi, este ziua tuturor Ionilor şi Ioanelor, iar noi le spunem la mulţi ani. Şi cu Sfântul Ion, sărbătorile de iarnă ale românilor se încheie. Însă vecinii de peste Prut abia încep. Azi sărbătoresc Crăciunul. Şi, cum ne-au obişnuit, mulţi dintre ei au ales să vină şi anul acesta la noi, în vacanţă.

În topul preferinţelor este Poiana Braşov, unde e zăpadă din belşug, iar pe pârtii continuă distracţia. Şi Salina Praid sau Sovata sunt destinaţii căutate de petrecăreţii pe rit vechi.

A devenit deja un obicei pentru moldovenii de peste Prut să vină de Crăciun în ţara noastră. Şi, cum Poiana Braşov arată ca-n poveşti, cei mai mulţi dintre ei sărbătoresc pe pârtie, cu schiurile la purtător şi cu un vin fiert.

Nu lipsesc nici turiştii din Rusia sau Ucraina care se declară cuceriţi de peisajul superb şi de ospitalitatea românilor. 

Şi la Salina Praid a fost aglomeraţie. Turiştii din Republica Moldova au venit să se bucure de sărbătorile de iarnă într-un cadru unde sănătatea se îmbină perfect cu relaxarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Crăciunul pe rit vechi, sărbătorit în România. Pe pârtii continuă distracţia