Antena Meniu Search
x

Video Craiova devine capitala teatrului mondial. Naţionalul din Bănie organizează navete culturale pentru Festivalul Shakespeare

S-a dat startul celui mai important festival de teatru din ţara noastră inspirat şi închinat operei marelui dramaturg William Shakespeare. Craiova este până în 29 mai capitala teatrului, iar nume grele ale dramaturgiei îşi pun în scenă capodoperele la Naţionalul din Bănie. În paralel cu piesele de teatru, întreg oraşul devine o scenă: în parcuri, grădini, străzi sau spaţii cu totul neaşteptate se vor susţine concerte, experimente artistice sau proiecţii de gen. 

de Redactia Observator

la 20.05.2022, 19:05

Vezi și

Ca să îl vezi pe Robert Lepage pe o scenă a însemnat până acum să pleci peste mări şi ţări. Actor, scenarist, regizor şi producător, Lepage s-a născut în Canada şi este considerat un geniu al regiei mondiale. Artistul este zilele acestea la Craiova unde va pune în scenă capodopera 887. Festivalul Shakespeare s-a născut din dorinţa lui Emil Boroghină. Au trecut 30 de ani de atunci.

Emil Boroghină, fondator: Este cumva rupt din mine acest festival. Pentru că lui mi-am dedicat toată maturitatea mea şi toată gândirea mea. Tot ceea ce am gândit şi am simţit şi am făcut.

Festivalul Shakespeare, care sunt noutăţile din 2022

De la ediţia a XIII a nu vor lipsi nici expoziţii de costume inspirate din opera shakespeariană sau de manuscrise şi cărţi vechi. Reinventat, festivalul Shakespeare înseamnă anul acesta teatru, proiecţii cinematografice, experimente teatrale, concerte şi spectacole de teatru.

Vlad Drăgulescu, director artistic TNC Craiova: Dacă în 1994 el a pornit ca un festival oarecum nişat, pentru oameni de teatru (...) de la an la an, s-a trecut şi către un public mai larg, un public care abia acum se întâlneşte cu Shakesperare. 

Şi pentru că în calea artei nu trebuie să existe piedici, Teatrul Naţional din Craiova organizează şi navete culturale, adică asigură transportul cu autocare pentru piesele care se joacă începând cu ora 19.00. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Craiova devine capitala teatrului mondial. Naţionalul din Bănie organizează navete culturale pentru Festivalul Shakespeare