Antena Meniu Search
x

Video Maraton de spectacole la Teatrul Naţional din Craiova: 100 de piese, jucate fără oprire

Cel mai lung şi complex spectacol de teatru va fi pus în scenă la Craiova. Teatrul Naţional Marin Sorescu va fi gazda unui maraton de teatru, unde 100 de spectacole vor fi jucate fără oprire. Evenimentul unic este şi un manifest, care exprimă modul în care au rezistat artiştii în perioada pandemiei.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 29.06.2021, 17:36

Vezi și

100 de regizori din tot atâtea ţări şi 31 de actori. 100 de episoade puse cap la cap şi care aduc în actualitate, fiecare în manieră unică, universul lui Boccaccio.

Vlad Drăgulescu, director artistic TN Marin Sorescu: "Facem o punte peste ani, ajungem de la epidemia de ciuma din 1360 la pandemia din 2020/2021 şi aşa cum Boccaccio a pus în istorie evenimentul neplăcut de atunci, la fel şi noi şi arătăm manifestarea noastră."

Dacă vorbeşti aceeaşi limbă universală a artei, nu e nevoie să te vezi faţă în faţă. De la mii de kilometri distanţă, regizorii au lucrat cu actorii Teatrului Naţional craiovean. Ei au pus în scenă cele 100 de episoade difuzate online în timpul pandemiei.

Vlad Drăgulescu, director artistic TN Marin Sorescu: "În primul rând, am încercat să fie o bornă pe care noi pe care noi artiştii de teatru din 100 de ţări s-o lăsăm în istorie. 100 de regizori din 100 de ţări au reuşit să se unească şi că creeze probabil cel mai lung şi mai complex proiect de teatru din istorie."

Nu doar dimensiunea sa, dar fiecare detaliu din desfăşurare scoate acest spectacol din obişnuit. Din sală, spectatorii văd nu doar jocul actorilor, ci şi întreaga echipă tehnică şi culisele organizării unui astfel de eveniment.

Cortina a căzut după aproape 26 de ore, după interpretarea lui Marius Manole, într-un spectacol regizat de Radu Afrim. Spectatorii au purtat mască şi au rămas în sală până când oboseala a învins dorul de teatru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Maraton de spectacole la Teatrul Naţional din Craiova: 100 de piese, jucate fără oprire