Antena Meniu Search
x

Credința, în locul fiicei. Au refuzat ca medicii să-i facă transfuzie de sânge, iar copila a murit

Pentru o familie din Suceava, credinţa a contat mai mult decât viaţa propriei fiice. Copila lor de 19 ani s-a stins pe patul de spital pentru că părinţii au refuzat ca medicii să-i facă transfuzie de sânge

Vezi și

Pentru o familie din Suceava, credinţa a contat mai mult decât viaţa propriei fiice. Copila lor de 19 ani s-a stins pe patul de spital pentru că părinţii au refuzat ca medicii să-i facă transfuzie de sânge. 

Oamenii au semnat o hârtie prin care le-au comunicat doctorilor că religia le interzice să primească sânge de la alte persoane. Fata suferise un accident şi era de o săptămână în comă.

În urmă cu o săptămână tânăra era în maşină cu tatăl ei, când motorul s-a oprit chiar pe linia de cale ferată, iar autoturismul a fost lovit în plin de un tren. Bărbatul a scăpat fără nicio zgârietură, dar fata, care era la volan, a ajuns în stare gravă la spital. Iar medicii care voiau s-o salveze s-au treziu, practic, legaţi la mâini.

Părinţii au pus practic viaţa copilei lor în mâinile divinităţii.

"Atât în Vechiul, cât şi în Noul Testament găsim porunca clară de a ne abţine de la sânge. De asemenea, pentru Dumnezeu, sângele reprezintă viaţa. Aşadar, noi nu acceptăm sânge deoarece ne dovedim ascultarea pentru Dumnezeu şi îi acordăm respectul cuvenit în calitate de Dătător al vieţii.".

Părinţii au ascuns decizia lor de bunicul fetei, care nu are aceaşi credinţă cu ei. Doctorii suceveni au apelat şi la Avocatul Poporului pentru a convinge familia să accepte transfuzia de sânge. Dar a fost prea târziu. Tânăra s-a stins ieri după amiază, chiar când medicii s-o pregăteau s-o transfere la Iaşi, la cererea părinţilor. Potrivit martorilor în al 12 lea ceas tatăl le-ar fi cerut medicilor să facă orice să-i salveze fiica, dar a fost prea târziu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Credința, în locul fiicei. Au refuzat ca medicii să-i facă transfuzie de sânge, iar copila a murit