Antena Meniu Search
x

Ortodocsii ii praznuiesc astazi pe Sfintii Imparati Constantin si Elena

Este zi de sarbatoare, astazi, pentru crestinii ortodocsi. Biserica ii praznuieste pe sfintii Imparati Constantin si Elena

Vezi și

La Targu Jiu, sarbatoarea a inceput inca de aseara, cu o impresionanta procesiune in centrul orasului. Au participat sute de oameni, zeci de preoti, dar si o fanfara militara. Procesiunea a inceput la biserica ce poarta numele sfintilor imparati, protectorii orasului, si s-a incheiat in acelasi lacas de cult dupa un tur prin centrul orasului. La jumatatea drumului, credinciosii au asistat la o sceneta jucata de actorii teatrului Elvira Godeanu. Credinciosii au fost ghidati de un sobor de preotii, care au purtat in brate icoana cu chipul Sfintilor Imparati, dar si de o fanfara militara. "Este o manifestare traditionala organizata de biserica noastra doljeana intru pomenirea Sfintilor Imparati Constantin si Elena, care, in urma cu 1.700 de ani au dat acel decret in care religia crestina avea libertate deplina", a declarat preotul Mihai Robu.

Un eveniment asemanator a avut loc si la Constanta. Aici a fost adus o parte din lemnul Sfintei Cruci, chiar de pe muntele Athos.

Peste 1,7 milioane de romani isi aniverseaza, astazi, ziua numelui. Crestin ortodocsii ii praznuiesc la 21 mai pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, sarbatoare ce are stransa legatura cu taina si puterea Sfintei Cruci. Este o importanta sarbatoare a crestinatatii, cu atat mai mult cu cat Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat sa fie praznuiti in mod deosebit, 2013 fiind "Anul omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ortodocsii ii praznuiesc astazi pe Sfintii Imparati Constantin si Elena