Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ipoteză șocantă lansată de rudele Esterei, fetiţa violată şi ucisă în Baia Mare: "Criminalul a fost aici aseară"

Un criminal e liber de o săptămână, după moartea Esterei, fetiţa violată şi ucisă în Baia Mare! Poliţia Română a trimis în nordul ţării echipe de specialişti ai institutului de criminalistică.

de Redactia Observator

la 07.05.2018 , 21:15

Un criminal e liber de o săptămână, după moartea Esterei, fetiţa violată şi ucisă în Baia Mare! Poliţia Română a trimis în nordul ţării echipe de specialişti ai institutului de criminalistică. Şi a verificat toţi condamnaţii pentru fapte similare, eliberaţi condiţionat în ultimii trei ani. Degeaba, însă: nici măcar rezultatele probelor ADN n-au dus la un suspect.

Preotul bănuit la început lansează o ipoteză-şoc: spune că adevăratul ucigaş i-ar fi pus pe o pistă falsă pe anchetatori.

Peste 50 de poliţişti, procurori şi medici încearcă să îl găsească pe criminalul Esterei. Fetiţa de cinci ani ucisă în urmă cu o săptămână.

Vezi și

Rezultatele probelor recoltate de la locul crimei au fost comparate deja cu datele tuturor foştilor condamnaţi pentru act sexual cu minor sau pornografie infantilă, eliberaţi în ultimii trei ani.

Pe acelaşi subiect

Poliţia Română a trimis şi o echipă de profileri în Maramureş. Mai exact, psihologi specializaţi în realizarea profilurilor infractorilor. Mai ales, ale criminalior.

În cele şapte zile de la moartea Esterei, sute de persoane au fost audiate. Copii,părinţi, rude şi vecini. Nimeni nu a fost reţinut. Pentru prima dată, a vorbit public primul suspect. Un fost preot, absolvit între timp de orice vină. 

Radu Gherman, preotul acuyat de crimă: "Criminalul a dat o ştire falsă, că ăla de acolo e, că a fost unul cu barbă. Nu sunt singurul cu barbă din zonă. Nu am făcut absolut nimic la nimeni, niciodată."

Apropiaţii familiei fetiţei susţin că autorul vine în continuare la locul unde a fost găsită Estera. 

"Criminalul a fost aici aseară. Avea barbă şi avea pe el un ghiozdan. Şi când au mers ţiganii să îl prindă, el a fugit", au mărturisit aceştia.

În comunitatea din Baia Mare, fiecare grup are propria versiune, iar Poliţia susţine că, până acum, a făcut o anchetă serioasă.

"Menţionăm că au fost audiate mai multe persoane, au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona comiterii faptei, au fost prelevate probe biologice de la mai multe persoane. Activităţile specifice au condus la elaborarea unor ipoteze de lucru şi conturarea unui cerc de persoane bănuite", au anunţat autorităţile din Baia Mare.

Doar că un suspect principal nu există.

Estera avea cinci ani. A fost violată şi ucisă cu bestialitate pe 30 aprilie. A fost găsită într-un loc izolat, la marginea oraşului Baia Mare, de către sora ei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Ipoteză șocantă lansată de rudele Esterei, fetiţa violată şi ucisă în Baia Mare: "Criminalul a fost aici aseară"