Antena Meniu Search
x

Crima de la Săcele: Tatăl Elenei susține că fata de 15 ani s-a sinucis în fața lui (Video)

Noi detalii ies la iveală în cazul bărbatului din Săcele care și-a ucis fiica, strangulând-o. Costel Bighiu (47 de ani) nu-și recunoaște crima, el declarând anchetatorilor că de fapt Elena s-ar fi sinucis în fața lui, iar el nu a putut să o împiedice să-și ia viața.

Noi detalii ies la iveală în cazul bărbatului din Săcele care și-a ucis fiica, strangulând-o. Costel Bighiu (47 de ani) nu-și recunoaște crima, el declarând anchetatorilor că de fapt Elena s-ar fi sinucis în fața lui, iar el nu a putut să o împiedice să-și ia viața.

Această ipoteză este însă desființată de anchetatori. Experții criminologi cred că bărbatul a pus la punct un plan macabru pentru a se scoate nevinovat.

"Tribunalul Constanța a dispus arestarea pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului pentru omor calificat. Inculpatul susține o versiune care să îl exonereze de răspundere penală. A declarat că a fost martor la sinuciderea victimei, însă ancheta a demontat situația relatată de acesta și am ajuns la concluzia certă că el este autorul infracțiunii de omor, pe care a comis-o prin sugrumare. Victima a murit prin asfixie mecanică", a declarat Gill Julien Grigore, prim-procurorul Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Grigore a explicat că Elena nu a murit injectată cu o substanță periculoasă, așa cum s-a crezut inițial, și că urmele de înțepături de pe gât sunt superficiale, neavând legătură cu moartea acesteia, așa cum ar fi încercat să susțină tatăl criminal.

Pe acelaşi subiect

"Acele înțepături nu au nicio relevanță judiciară, nici medico-legală. Sunt superficiale, subcutanat, nu au produs niciun efect în organismul ei. El se apără afirmând că a asistat la momentul în care ea s-a sinucis injectându-și o substanță otrăvitoare. Spune că nu a avut timpul necesar să intervină", a completat procurorul.

Psiholog: Costel Bighiu avea un comportament care putea da de bănuit

Psihologii criminaliști susțin că este vorba despre un comportament pe care suspectul îl avea de multă vreme și care putea da de bănuit. 

Este vorba despre un comportament pe care trebuia sa îl  identifice cineva, soție, comunitatea și poate nu se ajungea la această crimă. Cei doi frați ai copilei ucise, dar și mama lor vor avea nevoie mult timp de consiliere psihologică pentru a trece peste aceasta traumă, a declarat Liviu Chesnoiu.

Bărbatul risca sa stea 25 de ani după gratii. 

Mama Elenei: Fata mea nu putea să facă așa ceva

Mihaela Macioc, mama adolescentei de 14 ani ucisă de tatăl ei, la Săcele, a declarat cu lacrimi în ochi că bărbatul își merită soarta, după ce a fost arestat, și că nu crede nimic din ce spune acesta, că Elena s-ar fi sinucis în fața lui.

"Normal că a meritat să fie arestat. Și-a meritat soarta. Dacă el a crezut așa de cuviință, să-și omoare propriul copil... Nu cred că fata mea a făcut așa ceva (n.r. - tatăl Elenei le-a declarat anchetatorilor că de fapt fata s-ar fi sinucis și că el nu a putut să o împiedice să-și ia viața). Trebuia să lase un semn, trebuia să zică ceva. Nu cred", sunt cuvintele mamei îndurerate de pierderea suferită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Crima de la Săcele: Tatăl Elenei susține că fata de 15 ani s-a sinucis în fața lui (Video)