Antena Meniu Search
x

Cristina Carcu, condamnata pe viata la nefiinta de un medic

Cristina, fetita din Nasaud tintuita la pat de o banala injectie cu ampicilina, va implini peste cateva zile 12 ani. Si-a trait jumatate din viata intr-un trup inert. Medicul care a nenorocit-o s-a intors linistit in spital

Vezi și

De sase ani si jumatate Cristina nu vede, nu mananca, nu se misca. O banala injectie cu ampicilina, administrata de un medic la Spitalul din Nasaud, fara vreun test anterior, a aruncat-o in infern. Copila a intrat in soc anafilactic, apoi in stop cardio-respirator. Parintii s-au plans atunci Colegiului Medicilor. “S-a uitat la ea, a plans, si dupa un an jumatate ne-au dat verdictul ca nu e culpa medicala”, a povestit Sorin Carcu, tatal fetitei.

Medicul si cele trei asistente care au avut-o pe Cristina in grija lucreaza si astazi in spital. “In sase ani si jumatate nu s-a intamplat nimic in afara de o zbatere continua. O zbatere fara sfarsit”, povesteste mama fetei. Parintii Cristinei nu renunta. Au anulat in instanta raportul Colegiului Medicilor care aratat ca nu exista culpa medicala. Si nu au liniste pana cand medicul vinovat nu va raspunde pentru ce i-a facut Cristinei.

Pe Raluca, o fata de 17 ani dintr-o comuna din Gorj, injectia cu ampicilina a ucis-o. “Nu o durea absolut nimic, a fost o fata sanatoasa, nu am avut-o prin spitale, nu i-am facut injectii, nu i-am dat pastile”, explica mama Ralucai.

Ca si la Nasaud, ampicilina i-a fost administrata, fara vreun test anterior, chiar daca in hartii medicii au incercat sa-si acopere greseala. Colegiul Medicilor le-a dat doar un avertisment. Iar medicul si asistenta care au avut-o in grija pe Raluca s-au intors la lucru. “Daca in doi ani de zile nu a mers ancheta cum trebuie, va dati seama ca nu ma astept la mare lucru”, spune tatal fetei moarte.

La Targu-Jiu, insa, pe numele celor vinovati a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa si fals in acte, care va ajunge la Parchet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Cristina Carcu, condamnata pe viata la nefiinta de un medic