Antena Meniu Search
x

Video Criză de teste COVID în şcoli. Unităţile de învăţământ şi DSP-ul aruncă vina dintr-o parte în alta, iar elevii sunt prinşi la mijloc

Este criză de teste COVID-19 în Bucureşti. Deşi este abia a doua săptămână de şcoală şi unităţile de învăţământ ar trebui să aibă teste de la DSP, acestea lipsesc în multe dintre ele. Întrebat despre această problemă, în condiţiile în care rata de infectare în Bucureşti şi în marile oraşe este în creşetere şi multe judeţe au solicitat teste în plus, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că are de gând să se ocupe de problemă.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 28.09.2021, 14:15

Vezi și

Lipsa testelor COVID, o problemă care a apărut în mai multe şcoli din Capitală, este explicată diferit dacă întrebăm părţile implicate. Dacă vorbim cu şcolile, spun că nu au teste pentru că DSP-ul nu le-a trimis. Dacă vorbim cu DSP-ul, ei spun că şcolile nu au făcut această procedură prin care să ceară necesarul de teste. Şi iată că aşa au ajuns să nu aibă teste pentru elevii care s-au întors la şcoală şi aveau nevoie de această testare. 

Şcolile, sunate de DSP să ridice necesarul de teste

Ştim ce spune şi ordinul comun: elevii intră în izolare dacă există un caz COVID în clasa lor. În a opta zi au posibilitatea să vină la şcoală, să fie testaţi gratuit, şi dacă testele ies negative, atunci se vor întoarce la cursuri faţă în faţă, în bănci, alături de colegii lor. Astăzi, însă, şcolile au început să fie sunate de reprezentanţii DSP şi să fie chemate la depozitul DSP din Policlinica Vitan, ca să ridice necesarul de teste. 

Întrebat care este problema şi când va fi rezolvată, ministrul Sănătăţii a declarat că a solicitat o analiză şi va face azi publice toate datele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Criză de teste COVID în şcoli. Unităţile de învăţământ şi DSP-ul aruncă vina dintr-o parte în alta, iar elevii sunt prinşi la mijloc