Antena Meniu Search
x

Criza salvamarilor de pe litoral va deveni istorie. Zeci de tineri s-au înscris la cursuri

Salvamari care atrag toate privirile, cu trupuri de invidiat şi constituţii atletice, vom mai vedea doar în filme! Pe plajele din România, la anul, vor apărea salvatori care ies din toate tiparele de până acum.

Vezi și

Salvamari care atrag toate privirile, cu trupuri de invidiat şi constituţii atletice, vom mai vedea doar în filme! Pe plajele din România, la anul, vor apărea salvatori care ies din toate tiparele de până acum. Nevoia de salvamari este uriaşă, iar agenţia pentru ocuparea forţei de muncă a lansat deja cursuri gratuite pentru doritori. Contează curajul şi forţa fizică, mai puţin aspectul.

Elevi, studenţi, şomeri, bine construiţi fizic, excelenţi înotători sau simpli ... aspiranţi. E loc pentru toată lumea la cursurile de salvamar care au început la Constanţa. 

Până să ajungă să salveze vieţi, cursanţii trebuie să dovedească că se pot salva pe ei înşişi. În bazin. 

Primele ture s-au făcut cu ajutorul plutei. De îndată ce ritmul de înot a crescut, viitoarea meserie nu a mai părut deloc aşa de uşoară precum în filme.

Elena abia a împlinit 18 ani şi îşi caută drumul în viaţă. I-ar plăcea să le fie de folos celor aflaţi în pericol. Până atunci... e cale lungă. 

La prima lecţie practică, viitorii salvamari au învăţat şi tehnicile de bază pentru scoaterea victimei din apă. 

După 9 săptămâni de cursuri, absolvenţii vor primi o diplomă care le va permite să se angajeze pe orice plajă sezonul viior. Salariile încep de la 2000 de lei şi ajung până la 3000 de lei. 

Gabriel Culea - seful salvamarilor din Mamaia si Constanta: Noi avem nevoie de salvamari bine pregătiţi, după cum ştiţi, forţa de muncă lasă de dorit. La sfârşitul cursului nu devin campioni, dar pot face faţă situaţiilor.

Cursurile presupun şi ore de teorie în care viitorii salvamari învaţă în ce situaţii se arborează steagul roşu, dar şi care sunt cele mai bune tehnici prin care să-i ţină pe turişti departe de pericol. 

Zeci de turişti au murit vara trecută pentru că nu au ascultat indicaţiile salvamarilor şi aşa prea puţini să poată supraveghea kilometri întregi de plajă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Criza salvamarilor de pe litoral va deveni istorie. Zeci de tineri s-au înscris la cursuri