Antena Meniu Search
x

Noi reguli de distanţare de la 1 septembrie. Cu mască în restaurant, fără popcorn la film

Restaurantele şi cinematografele se redeschid de la 1 septembrie, dar cu reguli noi. În localuri vom purta masca ori de câte ori ne ridicăm de la masă, iar în sala de cinema nu mai avem voie cu suc sau popcorn.

de Redactia Observator

la 31.08.2020, 11:14

Vezi și
  • Patronii nu au încă reguli clare, doar normele aflate în dezbatere publică.
  • Cei care refuză măsurile, nu vor putea intra în sală. 

Sunt doar câteva dintre regulile anunţate de Guvern care abia azi va veni cu varianta finală a măsurilor. Prea târziu, se plâng patronii care spun că vor avea doar câteva ore să se organizeze.

Mai sunt două zile până la marea deschidere a restaurantelor dar patronii nu au încă reguli clare, doar normele aflate în dezbatere publică.

Dragoş Panait - consultant în Horeca: Din păcate în ultimele luni ne-am cam obişnuit cu aceste norme care ies în noaptea respectivă sau cu 10-15 ore înainte de deschidere. 

La masă pot sta cel mult 6 persoane dacă nu sunt din aceeaşi familie. Meniurile, solniţele şi olivierele nu pot fi mutate de la o masă la alta şi vor fi dezinfectate după fiecare client.

Dragoş Panait - consultant în Horeca: Am setat un regulament intern. Atunci când ospătarul va merge la masă îi va spune clientului că în momentul în care vrea să se ridice de la masă sau să iasă pentru a fuma, este obligatoriu să îşi pună masca de protecţie până la ieşirea din unitate. 

Clienţii sunt totuşi incantati ca vor putea ieşi în oraş si dupa ce se lasă frigul. În sălile de spectacol purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie iar participanţilor li se va măsura temperatura.

Cei care refuză această măsură, nu vor putea intra în sală. Doar jumătate din scaune vor fi ocupate. 

La cinema filmele se văd fără popcorn, nachos sau suc. Regulile finale pentru restaurante şi cinematografe se vor anunţa mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Noi reguli de distanţare de la 1 septembrie. Cu mască în restaurant, fără popcorn la film