Antena Meniu Search
x

Culturalizare cu moartea, draci si vrajitoare la Cluj!

Culturalizare cu moartea, draci si vrajitoare la Cluj. Parintii unui copil de gradinita sunt scandalizati pentru ca micutii ar fi fost dusi de educatori la o piesa de teatru nepotrivita pentru varsta lor.

Vezi și

“Si-am sa va rup si casa cu tot ce-i aici. Da, nici Pluto si nici toti dracii din ea n-o sa ma impiedice! Si-am sa var in toti atata spaima, incat nimeni de aici sa nu poata sa jigneasca persoana mea!” Este doar una dintre replicile care au revoltat-o pe mama unui copil de gradinita. Si el, si colegii lui au mers cu educatorii la teatru, in “Saptamana Altfel”. ,,Dragostea celor trei portocale'', piesa jucata de actorii de la teatrul Puck.

“Impactul este extraordinar de puternic asupra unor copii de sase ani, care nu au ce sa vada o asemenea piesa”, sustine mama unui copil.

Femeia spune ca mai multi copii s-au speriat la teatru si chiar au de atunci cosmaruri. “Deja am aflat de trei copii care se trezesc plini de sudoare din cauza vrajitoarelor si le e frica”, a adaugat femeia.

Reprezentantii Teatrului de Papusi recunosc ca piesa nu este recomandata copiilor sub sase ani, dar spun ca a fost pusa in scena la cererea expresa a cadrelor didactice. In plus, ei se indoiesc ca prestatia actoriceasca i-ar fi putut afecta in vreun fel pe cei mici.

Piesa va fi acum urmarita si de reprezentantii Inspectoratului Scolar care vor decide daca se impun masuri impotriva cadrelor didactice. “Noi ne-am autosesizat in urma informatiilor din presa si vom incerca sa vedem in ce masura au fost probleme in spectacolul respectiv”, a precizat Valentin Cuibus, inspector scolar general Cluj

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Culturalizare cu moartea, draci si vrajitoare la Cluj!