Antena Meniu Search
x

Video Cum alegem cea mai bună ofertă la energie electrică

Noul An a adus şi liberalizarea completă a pieţei de energie electrică. Asta înseamnă că oamenii nu mai plătesc preţuri stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie. Ci pot sa își aleagă singuri furnizorii.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 04.01.2021, 17:00

Vezi și
  • Liberalizarea completă a pieţei de energie electrică

Problema cu care se confruntă cei mai mulţi din utilizatori la această oră este că mulţi nu ştiu încă ce înseamnă liberalizarea şi ce au de făcut în această perioadă. Iată cum alegem cea mai bună ofertă. 

Înainte de toate trebuie să vă uitaţi pe factură, dacă în stânga sus scrie factură piaţă concurenţială nu trebuie să mai faceţi nimic. În caz contrar aveţi mai multe variante. Prima este să nu faceţi nimic, iar în această situaţie furnizorul dumneavoastră vă va livra în continuare curent electric, însă la un preţ universal, adică un preţ mai mare. 

O a doua variantă este să luaţi legătura cu furnizorul dumneavoastră şi să renegociaţi contractul astfel încât să obţineţi oferta avantajoasă. Dacă nici această ofertă nu vă mulţumeşte, puteţi schimba furnizorul. Puteţi vedea ce preţuri au şi ceilalţi furnizori folosind comparatorul preţurilor de pe siteul ANRE. 

Tot ce trebuie să faceţi este să completaţi câmpurile obligatorii, iar aplicaţia vă va arăta ce preţuti au şi ceilalţi furnizori şi în funcţie de asta veţi lua o decizie. 

Oricum ar fi experţii ne sfătuiesc să ne schimbăm contractul de energie electrică, astfel încât să fim pe piaţa liberă, pentru a nu plăti un preţ de serviciu universal, care poate fi mai mare chiar şi cu 26%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cum alegem cea mai bună ofertă la energie electrică