Antena Meniu Search
x

Video Cum alegem vinul sau şampania în funcţie de ce preparate servim de Anul Nou 2024

În seara de Revelion, pe lângă meniul de mâncare, este foarte important şi ce punem în pahare. Întrebarea este însă "Cum potrivim băutura cu preparatele servite de Anul Nou?".

de Adrian Obreja

la 30.12.2023, 15:23

Vezi și

Adrian Obreja, reporter Observator: Meniul de Revelion este cu adevărat important, dar la fel de importantă este și băutura din pahare. Pentru asta, reprezentanții din HoReCa și somelierii ne recomandă o serie de vinuri care pot fi consumate în seară petrecerii de Revelion. Spre exemplu, pentru antreu și peşte este potrivit un vin alb demisec.

Dacă vorbim despre friptură, despre un mix grill cu porc și pui, atunci un vin roșu demisec este potrivit, iar dacă vorbim despre friptură de vită, atunci un vin roșu sec este și el cel mai potrivit. În momentul trecerii dintre ani, nu trebuie să lipsească șampania din pahare. De asemenea, somelierii ne-au dezvăluit un secret. Există un tip de vin care poate fi consumat pe durata întregii seri, indiferent de ce se află pe platouri. Acesta este vinul rose care se potrivește cu foarte multe tipuri de mâncare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Cum alegem vinul sau şampania în funcţie de ce preparate servim de Anul Nou 2024