Antena Meniu Search
x

Video Cum arată ambulanţa din Braşov care are la bord 758.000 de km. A făcut "ocolul Pământului" de 17 ori

Ocolul Pământului de 17 ori. Este recordul deţinut de o ambulanţă din Braşov. Salvarea a străbătut 700.000 de kilometri ca să ajungă la pacienţi. Situaţia este gravă în tot judeţul. Două treimi din ambulanţe sunt, de fapt, nişte epave. Avocatul Poporului a cerut măsuri urgente.  

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 17.05.2022, 21:07

Vezi și

Stația de ambulanță Făgăraș. Echipajul pleacă la caz cu o salvare veche care ar putea rămâne oricând în pană. Uşile şi pragurile sunt ruginite, scaunele sunt tocite, iar piesele cedează pe rând. Şi nici măcar nu e cea mai veche ambulanţă din parcul auto. "Aşa arată autosanitara veterană a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Braşov. Bate, troncăne şi nu, nu a fost condusă doar duminică la piaţă de o bătrânică. Vreau să vă arăt puţin. Are la bord peste 758.000 de kilometri şi, din păcate, a intrat în service chiar astăzi", arată Claudiu Loghin, reporter Observator.

Ambulanţa are la bord 758.000 de km

Călin Căldăraru a condus ambulanţa-epavă până ieri. Nu e prima rablă cu care pleacă în curse contracronometru pe viaţă şi pe moarte. Acum a primit una mai "tânără". Are "doar" 650.000 de kilometri. "Caroseria este îmbrătrânită. Oricât ai schimba şi oricât ai pune piese noi pe o caroserie veche, nu ajută mare lucru", spune Călin Căldăraru, ambulanţier.

Ambulanţa Braşov are 72 de autosanitare. Din ele, 20 nu mai pot fi reparate și sunt trase pe dreapta. Alte 25 sunt foarte vechi. Legal, pot circula pe drumurile publice, însă uzura lor este una extremă. "Ne chinuim de pe o zi pe alta, de unde să mai găsim soluţii şi posibilităţi intervenţionale. Gândiţi-vă, dacă Doamne fereşte se anunţă un plan roşu şi noi trebuie să alertăm toate echipajele de pe judeţul Braşov...", oftează David Levente, director Ambulanța Brașov.

Pe acelaşi subiect

IGSU caută bani pentru noi ambulanțe

Avocatul Poporului a cerut Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să ia măsuri. "Noi am pornit sesizarea de la articolul 34 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii. Noi practic am considerat că această situaţie duce tocmai la nerespectarea acestor prevederi legale", a declarat Cătălina Dinu, consilier Avocatul Poporului.

Oficial, IGSU caută bani pentru noi ambulanțe. Pe teren, însă, ambulanța cu peste 700.000 de kilometri la bord trebuie să se întoarcă în curse cât mai rapid posibil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cum arată ambulanţa din Braşov care are la bord 758.000 de km. A făcut "ocolul Pământului" de 17 ori