Antena Meniu Search
x

Video Cum arată arma cu care băiețelul de 5 ani din Mureș a fost ucis de fratele mai mare, la picnic. Copilul nu a avut vreo şansă

Neglijenţa a ucis un copil şi a transformat o armă neletală în una mortală. Pădurarul care şi-a lăsat puşca nesupravegheată încât un copil de 8 ani şi-a împuşcat fratele la picnic, este acuzat de ucidere din culpă. Arma cu aer comprimat este una puternică, spun experţii, iar de la distanţa de la care s-a tras, băieţelul de 5 ani nu a avut vreo şansă.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 25.06.2021, 15:02

  • Copilul de cinci ani a fost împușcat din joacă de fratele mai mare, la câţiva metri de părinţii lor.
  • Glonţul s-a dus în pieptul băieţelului, care a căzut secerat.

Un sunet de capsă, sec, aproape neauzit. Este zgomotul produs de un proiectil din plumb plecat pe ţeava unei arme neletale. Proiectilul a fost, însă, letal pentru un băieţel de 5 ani.

Localitatea Mădăraşi, judeţul Mureş. Un loc feeric, la marginea pădurii, în care ieri, în a doua zi de Paşte, mai multe familii se bucurau de linişte şi de bucate tradiţionale. 

Alica metalică l-a lovit în piept pe baiețelul de cinci ani

Un copil de 8 ani şi fratele său cu trei ani mai mic se jucau la câţiva metri de părinţii lor. Cel mare a pus mâna pe o puşcă cu aer comprimat lăsată nesupravegheată de un pădurar, prieten de familie. A îndreptat-o în joacă spre frăţiorul lui şi a apăsat trăgaciul. Glonţul s-a dus în pieptul băieţelului, care a căzut secerat.

Pe acelaşi subiect

Mama şi tatăl au chemat ajutoare şi au sperat într-o minune.

Matiș Ioana, medic UPU Târgu Mureș: ”Copilul a fost găsit în stop cardio-respirator sub manevre de resuscitare făcute de către un martor”.

Chiar dacă l-au resuscitat pe micuţ mai bine de o oră, nu l-au mai putut salva. Alica îi atinsese organe vitale.

Poliţiştii criminalişti şi cei experţi în arme au venit şi ei la faţa locului. Au făcut măsurători, au ridicat probe şi au audiat martorii. 

Arma neletală devine mortală dacă ţinta este aproape

Pădurarul Ioan Toncean deţinea arma legal, dar ar fi fost neglijent.

Emanuela Farcaş, purtător de cuvânt IPJ Mureş: ”Cercetările sunt continuate sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă”.

Cătălin Rusu, purtător de cuvânt Direcţia Silvică Mureş: ”Întâmplarea nefastă a avut loc în afară orelor de program folosind o armă personală, nu o armă de serviciu”.

Pușca de tir sportiv cu aer comprimat nu e uşor de mânuit, spun experţii. Poate trage cu proiectile rotunde sau conice, în formă de ciupercă. Forţa este extrem de mare, alica fiind propulsată cu o viteză de peste 200 de metri pe secundă. Deşi intră în categoria armelor neletale, devine letală dacă ţinta este mai aproape de 5 metri. Băieţelul împuşcat se afla la doar 2 metri de fratele său.

Fratele băiețelului ar putea rămâne marcat pe viață de tragedie

Copilul de 8 ani va fi şi el audiat. Evenimentul tragic l-ar putea marca pe viaţă.

Gabriela Groza, doctor în psihologie judiciară: ”O componentă foarte importantă este vinovăţia, dacă i va fi sau nu indusă. Și e important să nu-i fie indusă. Pentru că în mod cert, un copil la 8 ani nu realizează că îşi omoară fratele şi nu realizează ce înseamnă această moarte”.

Angajatul ocolului silvic a fost reţinut pentru 24 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi reciclat până acum ambalaje prin sistemul garanţie - returnare?

Observator » Stiri sociale » Cum arată arma cu care băiețelul de 5 ani din Mureș a fost ucis de fratele mai mare, la picnic. Copilul nu a avut vreo şansă