Antena Meniu Search
x

Video Cum arată backstage-ul industriei muzicale româneşti. MEWEM, un program de mentorat dedicat femeilor din această industrie

10 femei de succes din industria muzicală românească și-au propus să ghideze 10 femei la început de drum, în cadrul unui program de mentorat dedicat doamnelor și domnișoarelor din industria muzicală din România. Timp de 3 luni, 10 mentori şi 10 învăţăcei, vor avea parte de sesiuni one-to-one şi de workshopuri despre mediul antreprenorial din spatele scenei. Fiecare mentor şi învăţăcel pe diferite ramuri.

Rosse Stan
de Rosse Stan

la 13.05.2021, 14:18

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Manageri, PR sau directori de case de discuri. Sunt doar câţiva dintre oamenii pe care nu îi vedeţi la televizor aproape niciodată, dar fără de care nimic din toate acestea nu ar fi posibil. Majoritatea sunt bărbaţi sau erau, până acum. MEWEM va fi implementat în România tocmai pentru a schimba asta.

Iulia Pop, PR Manager artişti: Noi am descoperit această problemă la nivel global, de subreprezentare a femeilor în industria muzicală. Statistic vorbind doar 30% din total sunt femei și asta e valabil în toată lumea. 

Olga Juverdeanu, CEO Casă de Discuri: Lumea vede vârful icebergului al domeniului creativ. În spate este foarte mult business. Când te urci în mașină începe muzica, ca atunci când dai drumul al robinet. Dar în spate este matematică și pasiune. 

Anamaria s-a ocupat în ultimul deceniu de tot ce se putea, atât pe partea de comunicare, cât şi de management. Antonia, Inna, Carla's Dreams sau The Motans, sunt doar câţiva dintre artiştii cu care a lucrat.

Pe acelaşi subiect

Anamaria Hâncu, comunication manager pentru artişti: La sfârşit când vedeai lucrurile întâmplându-se, era sentimentul de eu am fost parte din asta. Momente, chiar istorice în industria muzicală din România. 

Ah, şi să nu uităm de festivaluri! 

Ioana Chereji, PR Manager UNTOLD & Neversea: O zi din viața mea în timpul festivalului. Atunci simt adrenalina pe care o simțeam când eram jurnalist și ajungeam la o exclusivitate. Am avut exact 3 luni de zile să învăț din mers.  dar am avut un mentor, de data aceasta e bărbat care între timp mi-a devenit și șoț. Eu nu aș fi visat acum câțiva ani să lucrez cu artiștii mei preferați.  Jason Derulo, Tinnie Tempah, Elle Goulding. 

Acest program există şi funcţionează deja în ţări precum Franţa, Germania şi Spania. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cum arată backstage-ul industriei muzicale româneşti. MEWEM, un program de mentorat dedicat femeilor din această industrie