Antena Meniu Search
x

Cum ne putem face singuri bijuteriile acasă. Ce paşi trebuie să urmăm

O femeie nu trebuie să aştepte inelul de la prinţul pe cal alb, ci îl poate face singură, din argilă de metal, ceea ce e foarte bine. Adică un produs, care deşi a apărut prin anii 1990 în străinătate, în România a ajuns recent.

de Redactia Observator

la 27.09.2019, 18:34

Vezi și

O femeie nu trebuie să aştepte inelul de la prinţul pe cal alb, ci îl poate face singură, din argilă de metal, ceea ce e foarte bine. Adică un produs, care deşi a apărut prin anii 1990 în străinătate, în România a ajuns recent. Este, de fapt, un lut, creat din mii de particule de argint. Şi secretul din mâneca celor care vor să îşi meşterească propriile bijuterii. 50 grame asigură materia primă pentru mai bine de cinci inele.

Produsul este, de fapt, un lut creat din mii de particule de argint. Şi secretul din mâneca celor care vor să îşi meşterească propriile bijuterii. 50 grame asigură materia primă pentru mai bine de cinci inele, să spunem. Ţineţi pixul şi foaia aproape, căci mai avem nevoie şi de alte... ingrediente.

Cu un ac, vom tăia forma dorită. Apoi, o vom nivela, cu o rolă, întocmai cum modelăm aluatul, cu făcăleţul. În acest fel, vom imprima şi imaginea dorită direct pe lut. În loc de rolă, puteţi folosi şi o sticlă, iar suportul pe care lucrăm îl puteţi înlocui cu o foaie de copt.

Piesa obţinută merge direct la uscat. Adică într-un deshidrator, cum este cel pentru legume sau fructe, unde va sta cam 10 minute. Ca alternative, puteţi folosi chiar şi un uscător de păr sau cuptorul, dar nu la o temperatură mai mare de 150 de grade. 

Şi ca stilizarea să fie stilizare până la capăt, puteţi adăuga şi pietre semipreţioase, pe modelul ales. Apoi, cu ajutorul unui burete, o puteţi aduce la nuanţa dorită. 

50 de grame de lut costă 560 de lei. Însă cu cât pachetul este mai mare, cu atât preţul e mai mic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cum ne putem face singuri bijuteriile acasă. Ce paşi trebuie să urmăm