Antena Meniu Search
x

Cum sa alegem corect ce mancam

Scandalurile din industria alimentara se tin lant si creeaza un val de panica. Specialistii, insa, va recomanda sa nu disperati si mai ales sa nu generalizati. Nu toate produsele de pe piata sunt periculoase.

Vezi și
In saptamana alertelor alimentare, fructele si legumele din Turcia au dat tonul! O cantitate necunoscuta de pere si ardei capia contaminate cu pesticide periculoase a intrat pe piata. Asta, intr-o tara a Uniunii Europene, unde regulile sunt stricte, iar controalele ar trebui sa fie si mai stricte, important e ce alegem. “Ar trebui sa tinem cont, mai ales in contextul actual atunci cand cumparam legume si fructe si nu numai, in general alimente, de ceea ce se cheama trasabilitate, adica provenienta”, considera nutritionistul
Gheorghe Mencinicopschi

Cu alte cuvinte, daca suntem nevoiti sa alegem importurile, sunt de preferat produsele provenite din tarile Uniunii Europene. Explicatia e simpla: trebuie sa respecte anumite standarde de calitate. Si mai bine e daca alegem fructe, legume sau verdeturi romanesti.

Ziua si alerta. Dupa fructe si legume, autoritatile au anuntat ca au descoperit si lapte cu probleme. O cantitate contaminata cu aflatoxina. “Omul sa inteleaga ca nu e nicio problema pentru sanatatea lui imediata daca va consuma lapte sau produse din lapte”, a mai explicat nutritionistul.

Maine, inspectorii sanitari-veterinari vor prezenta rezultatele analizelor probelor de lapte.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cum sa alegem corect ce mancam