Antena Meniu Search
x

Cum să treci mai uşor peste depresia post-vacanţă

Brazii de Crăciun au început deja să ajungă la gunoi. Cum Sărbătorile au trecut, o dată cu ele dispar şi ultimele semne ale vacanţei. Există, totuşi, câteva soluţii ca mirosul de brad să mai rămână în case.

Vezi și

Primul semn că trebuie să punem frână sărbătorilor şi vacanţei este renunţarea la bradul de Crăciun.

Despodobitul bradului nu e deloc o treabă grea, însă e semn că vacanţa e cam gata.

Primul lucru la care se gândesc cei de la oraş, care au dat şi sute de lei pe un pom, este să-l arunce la gunoi. Există totuşi variante.

O primă utilitate le-ar putea avea acele uscate care au căzut din brad. Puse într-un ghiveci cu flori, ele pot folosi drept îngrăşământ.

Trunchiul poate fi făcut cuier pentru haine sau câteva crenguţe tăiate din brad se pot transforma cu uşurinţă într-un ornament de Crăciun care, pe de o parte, ţine minte amintirea sărbătorilor şi aduce şi o mireasmă plăcută.

Un alt semn că de azi ne întoarcem la rutină e faptul că Târgul de Crăciun şi-a închis porţile. După o lună, comercianţii au tras linie.

Reporter: Mai ţii minte câte sarmale ai învârtit?

Comerciant: Nu ştiu să vă spun, dar au fost mai multe. În viaţa mea n-am făcut atâtea. Suntem încântaţi pentru că am ajuns la Bucureşti mai ales o bucovineancă. Vă daţi seama, am lăsat Bucovina mea de sărbători să vin aici.

Pentru cei mai mulţi dintre noi, prima zi de muncă după concediu e un chin. Iar cei mai sensibili pot face chiar depresie.

Relaxarea dobândită în timpul vacanţei ar trebui păstrată, este foarte importantă, şi în următoarea perioadă după revenirea din vacanţă ar trebui cumva să ne mai păstrăm din obiceiurile vacanţei, adica să nu ne implicam din primele zile în activităţi obositoare.

Cu depresie sau fără, trebuie să facem faţă câtorva luni bune de muncă. Prima vacanţă e abia de Paşte, prin luna aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Cum să treci mai uşor peste depresia post-vacanţă