Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Secretele unui bronz sănătos. Uleiul de măsline şi iaurtul nu ajută, avertizează medicii

Vara, mai toată lumea vrea să aibă pielea puţin bronzată. Însă, oricât de plăcute ar fi razele soarelui, pot să ne aducă şi probleme. De altfel, protecţia solară este obligatorie în toate anotimpurile, spun medicii dermatologi.

de Redactia Observator

la 15.07.2018 , 23:22

Vara, mai toată lumea vrea să aibă pielea puţin bronzată. Însă, oricât de plăcute ar fi razele soarelui, pot să ne aducă şi probleme. De altfel, protecţia solară este obligatorie în toate anotimpurile, spun medicii dermatologi. Iar atunci când rediaţiile ultraviolete sunt ridicate, trebuie să ştim cum ne îngrijim. Crema de protecţie trebuie aplicată cu puţin timp înainte de a ne expune, iar stratul trebuie să fie subţire. În cazul în care apar arsuri, doctorii spun că iaurtul sau oţetul nu au niciun efect. Aceştia vin cu alte recomandări.

Nu sunt deloc puţini cei care se gândesc mai mult la un bronz rapid. Şi printre soluţiile pe care mizează este şi uleiul de măsline.

Uleiul de măsline creşte interacţiunea cu ultravioletele. Acest tip de bronz poate duce la apariţia unor leziuni cutanate, spun medicii. Nici cremele cu factor de protecţie mic nu ne feresc de pericole. 

Vezi și

ANCA STANCIU, medic dermatolog:

Acele uleiuri nu oferă nicio protecţie, mai ales fotoprotecţie 6 sau 10 e ca şi cum n-ar fi.

Numerele 10, 30, 50 de pe etichetele cremelor pentru plajă înseamnă concentraţia de substanţe fotoprotectoare. Şi pot spune cât timp eşti protejat de razele soarelui. Medicii recomandă să reaplicăm crema la un interval de două ore, dar şi după fiecare intrare în apă. Desigur, trebuie evitată expunerea la ultraviolete între orele 11 şi 16. 

ANCA STANCIU, medic dermatolog:

Pentru copii, ne uităm să conţină filtru mineral. Filtrul mineral faţă de cel chimic rămâne pe piele ca o barieră.

Mulţi folosesc pentru arsuri iaurt, muşeţel sau chiar oţet - fără niciun efect, spun specialiştii.

ANCA STANCIU, medic dermatolog:

Nu ne ajută nici iaurtul, nu ne ajută nici oţetul, nici alcoolul! După ce ne expunem la soare, avem nevoie de hidratare, avem nevoie de produse care să calmeze piele iritată.

Statisticile arată că o persoană din o sută dezvoltă o formă de melanom la un moment dat în viaţă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Secretele unui bronz sănătos. Uleiul de măsline şi iaurtul nu ajută, avertizează medicii