Antena Meniu Search
x

Video Cum te îmbraci pentru 3 anotimpuri într-o zi. Iulia a găsit soluţia pentru a "înfrânge" vremea schimbătoare

Hainele gorase se vând ieftin în această toamnă. În mai multe lanţuri de magazine, gecile, puloverele sau paltoanele sunt reduse cu până la 30% pentru că nu sunt căutate încă. Designerii încearcă să se adapteze schimbărilor climatice şi creează haine care să poată fi purtate în zilele capricioase când temperaturile oscilează chiar şi cu 10 grade. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 06.10.2023, 21:23

Vezi și

De la palton la tricou în doar câteva ore. Aşa arată zilele de octombrie din acest an, atipice pentru data din calendar. 

Vreme schimbătoare: 3 anotimpuri într-o zi

"Diferenţele mari de temperatură din această perioadă ne obligă să ne gândim ţinutele ca şi cum ar fi pentru trei anotimpuri diferite într-o singură zi. De exemplu, la primele ore ale dimineţii, ne putem îmbrăca într-un pardesiu, cu pulover şi tricou. Iar în apropierea prânzului, putem renunţa şi la pulover şi la pardesiu şi putem rămâne în tricou. Mai mult decât atât, accesorizăm ţinuta cu puloverul de dimineaţă", spune Ingrid Tîrziu, reporter Observator. 

Iulia a găsit soluţia pentru a şi păstra clientele. A creat piese multifuncţionale, potrivite pentru vremea capricioasă: "Variantă lungă. Se întoarce şi se pune în varianta scurtă. Dacă cumva a început ploaia afară, ţi-o faci şi pentru o umbrelă". 

Pe acelaşi subiect

"Acum 5-10 ani nici nu exista ideea să ai mătase în sezonul de iarnă în magazine. Ce am mai schimbat pe parcursul anilor, am început să aducem voal de lână sută la sută, adică nu o ţesătură foarte groasă", spune Iulia Radu, director brand de haine.

Hainele groase se vând mai greu

Şi retailerii se adaptează cerinţelor. Gecile şi paltoanele se vând mult mai greu, însă rochiile şi pantofii sport sunt tot mai căutaţi. "În special hainele groase sunt acum la reducere şi punem accent pe layere, adică un cardigan, poate şi o eşarfă, deci nu neapărat pe gecile foarte groase", explică Georgiana Pană, manager de marketing magazin online.

"Dacă un brand creează prea multe haine într-o colecţie de iarnă, clar va rămâne cu ele. Dacă investeşti într-o geacă de calitate poţi să o porţi şi zece ani de zile, dar poate oamenii se plictisesc sau preferă să şi le schimbe de la un an la altul", spune Mara Barza, PR magazin online.

Mai ales că toamna e ca vara. "Ultimii cinci ani, cu excepţia lui 2021, au avut printre cele mai călduroase luni octombrie din ultima jumătate de secol. Dimineţile sunt mult mai reci, potrivite pentru luna octombrie şi prânzul nu este potrivit. Diferenţele sunt chiar şi de 15 grade Celsius", spune Simona Căpşună, meteorolog Observator.

Şi tendinţele vestimentare se adaptează vremii. "Se poartă foarte mult bej, se poartă nuanţele pastelate, de sorbet şi croşetat, mult pulover", arată Maria Marinescu, stilist.

Noua modă îmbină culorile calde cu cele reci, la fel ca vremea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Cum te îmbraci pentru 3 anotimpuri într-o zi. Iulia a găsit soluţia pentru a "înfrânge" vremea schimbătoare