Antena Meniu Search
x

Curse aeriene anulate după o decizie de ultimă oră a autorităților

Încă de luni am fi putut pleca în străinătate, dacă autorităţile dădeau lista ţărilor considerate cu risc scăzut de infectare cu coronavirus. Pentru că nu au făcut-o, companiile aeriene nu au avut cum să programeze cursele. Ieri, însă, zborurile au fost reluate, dar nu înainte ca autorităţile să mai facă o modificare de ultim moment pe care nu au anunţat-o din timp, iar mai mulţi români care urmau să se întoarcă în ţară s-au trezit blocaţi pe aeroporturile din străinătate.

de Redactia Observator

la 18.06.2020, 11:16

Vezi și
  • Zborurile către Italia, Spania și Marea Britanie, suspendate
  • Zeci de români, blocați pe aeroportul din Amsterdam

Primii pasageri sosiţi la Aeroportul Henri Coandă au fost primiţi cu măşti de protecţie, şerveţele dezinfectante şi steguleţe.

Cu toate că au fost obligaţi să vină cu trei ore înainte de îmbarcare, oamenii nu au fost deranjaţi.

Deocamdată, putem călători în 17 ţări, fără a fi nevoiţi să intrăm în autoizolare în clipa în care revenim în ţară. Şi majoritatea companiilor au anunţat că îşi reiau treptat zborurile spre respectivele state. Cele mai multe curse sunt programate după 1 iulie.

Pentru moment, rămân suspendate pentru încă o lună, zborurile spre Italia, Spania, Franţa, Belgia, Marea Britanie, Olanda, Statele Unite, Turcia şi Iran. Cursele către cele nouă ţări au fost restricţionate printr-o hotărâre de Guvern, publicată - acum două seri - în Monitorul Oficial.

Companiile aeriene s-au văzut nevoite să-şi anuleze curse deja programate. Din această cauză, 30 de români aflaţi pe aeroportul din Amsterdam nu s-au mai putut întoarce în România.

Mesaj primit de clienții KLM - Autorităţile locale din România vor iniţia restricţii de intrare în ţară din cauza epidemiei de corona-virus începând de pe 17 iunie. Drept urmare, nu vă putem reprograma. Mai mult, din cauza acestei incertitudini, nu există zboruri programate din/către Bucureşti până pe 30 iunie. Ne pare foarte rău că autorităţile din România nu au informat mai devreme companiile aeriene.

Cristina Frentiu, româncă blocată în Olanda - Au ridicat din umeri că este vina autorităţilor din România care astăzi dimineaţa au blocat orice cursă care vine dinspre Olanda. Nu am putut fi relocaţi.

Ca să nu intre în carantină la intrarea în ţară, oamenii s-au reorientat rapid. Şi-au luat bilete de zbor către ţările considerate sigure, iar de acolo vor reveni în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Curse aeriene anulate după o decizie de ultimă oră a autorităților