Dan Borcea, unul dintre cei mai mari căţărători români, suferă de cancer! Are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi!

Publicat: 12.02.2016, 13:44.
Actualizat: 12.02.2016, 13:53

A urcat pe stânci ameţitoare cu mâinile goale dar acum viaţa l-a pus în faţa celei mai mari provocări. Să demonstreze destinului că el, omul, nu poate fi doborât. E vorba despre unul dintre cei mai mari căţărători ai noştri.

A urcat pe stânci ameţitoare cu mâinile goale dar acum viaţa l-a pus în faţa celei mai mari provocări. Să demonstreze destinului că el, omul, nu poate fi doborât. E vorba despre unul dintre cei mai mari căţărători ai noştri. Bărbatul, în vârstă de 48 de ani din Braşov, a primit un diagnostic năucitor: cancer. Împreună, să ne unim forţele şi să-l ajutăm să învingă.

El este Dan Borcea. Prietenii îi spun Castoru. Şi-a pus ambiţia să urce pe cei mai periculoşi pereţi stâncoşi din ţară, cu mâinile goale. Şi a reuşit.

Viaţa i-a scos acum în cale cel mai greu obstacol. În noiembrie, a aflat că suferă de cancer la colon. Iar ca să trăiască are nevoie şi de ajutorul nostru.

Boala este însă într-un stadiu avansat. Dar el luptă din răsputeri să o învingă. Şi nu o face de unul singur. Prietenii săi alpinişti, care i-au fost alături pe munte, i-au sărit primii în ajutor. Au organizat concursuri de căţărat şi au adunat bani.

Mai mulţi alpiniştii români stabiliţi în America au strâns şi ei 5.000 de euro. Doar că o intervenţie medicală în străinătate este costisitoare. La fel şi recuperarea.

Acum e momentul să-l ajutăm şi noi. Să-i arătăm că nu este singur pe acest traseu necunoscut.

La 48 de ani, Dan Borcea este campion naţional la căţărat. Om al muntelui, el a răspândit în ţara noastră "boulderingul", un sport care presupune escaladarea pereţilor pe orizontală.

Cei care doresc să-l ajute, o pot face în conturile afişate:

Borcea Dan Alexandru
Banca: ING România
LEI: RO44 INGB 0000 9999 0561 0502
EUR: RO54 INGB 0000 9999 0561 1001

Cred că fiecare dintre noi dacă punem un pic acolo putem să-l ajutăm pe Dan Borcea, pe Castorul şi să ne bucurăm de viaţă unii cu alţii împreună.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.