Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dana Budeanu ar fi vizată de un dosar penal, din cauza unui videoclip controversat

Dana Budeanu este vizată de un dosar penal pentru instigare publică la violenţă. Într-un videoclip postat în luna martie, spune şi arată cum ar trebui bătută femeia, pentru a şti de frica bărbatului. Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 cercetează deocamdată doar fapta, nu şi persoana, deşi plângerea a fost depusă în urmă cu trei luni. După cazul vloggerului Colo, este al doilea caz în care o persoană cu notorietate spune că îndemnul la violenţă, postat pe Youtube, este, de fapt, "un pamflet".

de Redactia Observator

la 12.06.2020 , 22:29

  • Dosarul penal vizează infracțiunea de instigare publică la violență.
  • Dana Budeanu are sute de mii de fani pe site-urile de socializare.

Dana Budeanu: În secunda aia trebuie să iei un pumn şi să-i spargi gura. Nu există aşa ceva, ce vă spun eu este instinctul masculin.

Este doar una dintre replicile reclamate în plângerea penală. 

Dana Budeanu spune că este un pamflet aşa cum sunt toate scheciurile ei. 

Vezi și

Videoclipul incriminat, difuzat chiar înainte de instituirea stării de urgenţă, e privit acum altfel după reţinerea sub acuzaţia de instigare la viol pe numele vlogerului Colo. 

Dana Budeanu: Jap, de faţă cu toată lumea. Păi da, dar ai martori! De faţă cu toată lumea! În secunda în care i-ai dat japul, că japul nu e ceva nasol, din greşeală ţi-a scăpat mâna, şi-ţi scapă mâna uite aşa, invers.

În total, trei replici sunt incriminate în plângere. Una dintre ele este legată de palma dată în public. 

Dana Budeanu: Ea trebuie să ştie că urmează, trebuie indusă teroarea.

Postarea video a Danei Budeanu a revoltat destul de mulţi vlogeri. 

Alina Greavu, vlogger: Mă bucur foarte tare că Dana Budeanu a fost sesizată la Parchet de către Centrul Filia.

Ţara noastră este pe primele locuri în Europa la numărul femeilor abuzate. 

În ultimele luni, în care mare parte dintre femeile din România au fost nevoite să stea acasă, din cauza epidemiei de covid, numărul reclamaţiilor de violenţă domestică s-a dublat. Iar tendinţa este în continuare de creştere, spun asociaţiile care luptă pentru drepturile femeilor.

100 de femei sunt abuzate zilnic. Asta doar oficial. Realitatea însă este înfiorătoare. 

Andreea Rusu, director executiv Centrul Filia: 75% din aceste cazuri rămân neraportate, şi-atunci în momentul în care glumim în spaţiul public despre aceste situaţii, atunci când continuăm să blamăm victima, să spunem că totuşi bărbaţii au un instinct în a bate, că trebuie bătute preventiv ca să creeze teamă, atunci nu facem decât să normalizăm violenţa împotriva femeilor.

Dana Budeanu a devenit cunoscută prin limbajul folosit în videoclipurile sale, dar şi prin temele abordate, unele dintre ele politice, ajungând astfel la peste 200 de mii de urmăritori. Până la această oră nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Dana Budeanu ar fi vizată de un dosar penal, din cauza unui videoclip controversat