Antena Meniu Search
x

Foto De ce crede ÎPS Teodosie că femeia nu are roluri importante în Biserică: "Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia nu ar fi născut în dureri"

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, a declarat că nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece aceasta este condiţia ei. "Nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă", a fost de părere Arhiepiscopul Tomisului.

De Redactia Observator la 06.05.2021, 21:12
Arhiepiscopul Tomisului
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi după-amiază, la emisiunea Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, dacă nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul.  ÎPS Teodosie a afirmat că nu este discriminare, ci este vorba despre statutul bărbatului şi al femeii. 

"Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul. Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus ”În dureri vei naşte fii”. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri", a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » De ce crede ÎPS Teodosie că femeia nu are roluri importante în Biserică: "Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia nu ar fi născut în dureri"