Antena Meniu Search
x

Video Superstiție de Revelion. De ce mănâncă românii peşte în noaptea de Anul Nou

Una dintre superstiţii spune că de pe masa de Anul Nou nu trebuie să lipsească peştele. De fapt semnificaţia ar fi că, dacă mănânci peşte de Revelion, atunci aluneci prin necazuri ca peştele prin apă. O metaforă interesantă! Și asta nu e tot! O superstiţie cel puţin ciudată... sunt oameni care îşi umplu portofelul cu solzi de peşte. Ca să aibă bani tot anul.

de Adrian Obreja

la 30.12.2021, 17:45

Vezi și

În pescării este un du-te vino zilele acestea. Somn, crap, macrou, orice tip de pește este apreciat. După gust și buget. Important este să nu lipsească de pe masă la trecerea dintre ani. Aceeaşi părere o au şi nutriţioniştii. 

Judith Lulu, nutriționist: În primul rând este o carne sănătoasă, cu absorţie foarte bună cu substanţe extraordinare, Omega 3 și Omega 6, care ne ajută şi la colesterol şi grăsimile pe care le avem.

Din popor se spune că, aceia care vor mânca peşte de Revelion, ca peştele prin apă vor trece în anul care urmează. Şi cine nu vrea să aibă un an nou lipsit de griji şi de greutăţi? 

Nu este singura superstiţie legată de pește

Iar unele sunt de-a dreptul ciudate. Aşa se face că unii cumpărători cer de la comercianţii care vând peşte... solzi, să-şi umple buzunarele şi portofelul, spun ei. 

Revenind la meniu, cei care vor să mănânce păstrăv plătesc pentru un kilogram 27 de lei. Dorada costă 29 de lei kilogramul, iar rondele de sturion 60 de lei, un kilogram. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Superstiție de Revelion. De ce mănâncă românii peşte în noaptea de Anul Nou