Antena Meniu Search
x

De la 1 iulie intră în vigoare certificatul verde. Trei modalităţi prin care românii pot intra în posesia documentului ce facilitează transportul în UE

Parlamentul European a aprobat oficial certificatul digital Covid, ce dovedește că deținătorul a fost vaccinat, s-a vindecat în urma infectării sau are un test negativ Covid. Va fi acceptat de toate țările UE și se va aplica de la 1 iulie, timp de un an.

de Redactia Observator

la 27.06.2021, 23:12

De la 1 iulie intră în vigoare certificatul verde. Trei modalităţi prin care românii pot intra în posesia documentului ce facilitează transportul în UE
- Profimedia

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat cum pot intra oamenii în posesia certificatului verde. Baciu a precizat că actul se va putea descărca de pe site-ul certificat-covid.gov.ro, o platformă pregătită de STS şi care va fi disponibilă de 1 iulie.

Cei care nu au acces la internet îşi pot lua certificatul verde de la Direcţiile de Sănătate Publică sau de la medicii de familie. De asemenea, va fi organizat un call center, dar şi un grup de soluţionare pentru eventuale probleme apărute în proces.

"Suntem în linie dreaptă pentru folosirea acestui certificat digital european pentru COVID-19 sau certificat de călătorie, cum îi mai spunem noi. La 1 iulie, peste câteva zile, va intra în funcțiune și în România, s-a muncit mult în ultimele luni de zile pentru a finaliza toată această procedură.

Existența acestui certficat digital european facilitează, practic, transportul și călătoria în interiorul spațiului european. Este un lucru foarte simplu, cum facem și cu biletul de avion, mergem sau cu telefonul, sau cu hârtie unde este imprimat codul QR. Important este să existe codul QR, fie că este o poză pe telefon, pe WhatsApp etc sau pe hârtie", a declarat Andrei Baciu la Digi24.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » De la 1 iulie intră în vigoare certificatul verde. Trei modalităţi prin care românii pot intra în posesia documentului ce facilitează transportul în UE