Antena Meniu Search
x

Video De la faţade vechi la adevărate opere de artă. Reţeta care a schimbat faţa blocurilor din Buzău: "Este ceva inedit"

Faţadele vechi şi ponosite ale clădirilor din Buzău prind culoare. Artişti talentaţi din ţară fac artă pe blocurile din oraş. Picturile murale sunt acum cele care fură privirea oricărui trecător. 

de Adrian Bonciu

la 17.06.2023, 13:56

Vezi și

Pasiune, talent şi culoare. Este reţeta care schimbă faţa oraşului Buzău. Zece lucrări pe blocuri sau instituţii de învăţământ au prins contur. Unii dintre cei mai buni artişti plastici din ţară au făcut din faţadele vechi, adevărate opere de artă.

Cristian Scutaru, artist plastic: Prima dată se prepară peretele cu grund, după se dau petele mari cu lavabil de exterior şi după aceea se fac intervenţii, detalii, treceri, umbre şi  aşa mai departe. Fie cu pensula, tot cu lavabil de exterior sau cu spray. 

Blocul de zece etaje, teren de joacă pentru artişti

Blocul din imagini, înalt de zece etaje, a fost teren de joacă pentru artişti. Zidul pe care acum este o pictură deosebită atrage atenţia chiar din parcul alăturat. 

Pe acelaşi subiect

Miruna Blănaru, coordonator proiect: Peretele acesta are şi copacii în faţă şi am vrut să integrez copacii în poveste, mi-am dat seama că ar veni foarte bine un portret foarte bie să se vadă din capătul celălalt al parcului şi cum aş putea lega un portret de copacii aceştia şi mi-a venit ideea să facem o fetiţă cu coroniţă din flori. 

Întreaga lucrare a fost realizată în doar trei zile, timp în care artiștii au lucrat fără oprire. Au fost însă şi probleme. 

Cristian Scutaru, artist plastic: A fost greu începutul pentru că a bătut vântul foarte tare, din cauza asta culorile s-au împrăştiat puţin. 

Localnicii sunt încântaţi

Lucrările din oraş sunt admirate de trecători de toate vârstele.

Localnică: Este ceva inedit pentru Buzău. Foarte frumos. 

Fetiţă: Mi-am dat seama doar că e o fetiţă. Cred că ar fi distractiv să fie chiar şi al meu. 

Bărbat: Deosebit, mai ales că este o zonă populată, parcul Tineretului, se vede deosebit. 

Picturile fac parte din proiectul "Sus muralul" şi a fost demarat de primărie. Conform autorităţilor va mai urma şi o altă serie de picturi, la care artiştii sunt invitaţi să îţi încerce imaginaţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » De la faţade vechi la adevărate opere de artă. Reţeta care a schimbat faţa blocurilor din Buzău: "Este ceva inedit"