Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Artă stradală la Ploieşti. Clădirile gri din oraş, transformate în opere de artă

Mai multe clădiri din Ploieşti au prins culoare cu ajutorul picturilor murale. 27 de artişti români, dar şi internaţionali, participă la festivalul de artă stradală "Artown Festival". Tema de anul acesta este "Sinestezie urbană". Artiştii își propun ca prin arta lor să inspire publicul şi să-i facă pe oameni să privească spre problemele globale actuale. 

de Redactia Observator

la 12.08.2022 , 09:03

Proiectul cuprinde în total 27 de concepte vizuale ce vor prinde viaţă pe pereţii blocurilor, iar până acum au fost realizate deja 8 dintre ele. La finalul proiectului, artiştii speră că Ploieştiul va arăta cu totul altfel.

Livia Florea - fondator: Vrem să-l îndepărtăm de apelativele pe care cu toţii le folosim prea des, un oraş gri, un oraş industrial, un oraş de trecere. Vrem să devină un hub cultural şi oamenii să se plimbe pe aici si să vină să-l viziteze.

Ilinca Ioaniţescu - organizator: Avem artişti atât naţionali cât şi internaţionali. Avem artişti din Italia, Finlanda, Peru, Ucraina, Republica Moldova şi Germania.

Vezi și

Printre artiștii internaționali care iau parte la festival se numără și Monks, care locuiește în Lima și realizează picturi  murale încă din 2011.

Pe acelaşi subiect

Monks - artist plastic: Sunt recunoscător că m-au chemat aici. Vin de foarte departe. Vin din Peru, după un zbor de 34 de ore... Să pictez atât de departe de casa mea mi se pare foarte frumos. 

Clădirile din Ploieşti, transformate în opere de artă

Artiştii români au ales să redea poveşti inedite şi mesaje puternice, dar pline de culoare.

Lali - artist plastic: Am vrut să înfrumuseţez prin chestii mai colorate, o lume vegetală. Dintr-un oraş un oraş gri, industrial cred că poate să ia naştere ceva foarte fain. De aia am băgat foarte multe elemente vegetale.

Ploieştenii sunt impresionaţi de munca tinerilor şi aplaudă iniţiativa de a înfrumuseţa clădirile din oraş.

Localnici: Este un lucru minunat, şi te încarcă de energie când vezi un colţ cenuţiu pictat cu tot felul de nuanţe mai vii.

- E frumos, chiar ne place.

- Îmi plac pentru că sunt colorate şi frumoase. 

Evenimentul va continua până pe 14 august, timp în care multe clădiri vor căpăta o noua înfăţişare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Inedit » Artă stradală la Ploieşti. Clădirile gri din oraş, transformate în opere de artă