Antena Meniu Search
x

Experiment Observator. De zeci de ori mai mult câştigă din mila trecătorilor un om bine îmbrăcat, faţă de altul cu haine ponosite

Vă propunem un test. Sunteţi pe stradă şi un tânăr prezentabil, care şi-a uitat acasă portofelul, vă cere bani.

Vezi și

Vă propunem un test. Sunteţi pe stradă şi un tânăr prezentabil, care şi-a uitat acasă portofelul, vă cere bani. Tot bani vă solicită şi un barbat cu haine murdare, dar care are nevoie pentru copil. Pe care l-aţi ajuta? Colegul meu, Cristi Popovici, a încercat să afle răspunsul printr-un experiment, pe străzile din Capitală. Rezultatul e surprinzător.

Bucureşti, ora prânzului. Vrem să vedem dacă veche zicală conform căreia omul face haina, nu haina pe om, este valabilă şi când cineva vrea să ne impresioneze. Ne folosim în experiment de doua personaje, unul îmbrăcat respectabil, celălalt în haine ponosite.

Primii doi lei vin imediat pentru personajul care nu pare a fi obişnuit cu lipsurile. Doi vârstinci nu stau pe gânduri şi sar în ajutor. Până la urmă, ce înseamnă doi lei?! Nu la fel gândesc şi când vad hainele sărăcăcioase de pe al doilea personaj.

La fel reacţionează şi această doamnă. Femeia caută rapid în poşetă când îi cerem cei doi lei. Ba chiar ne înmânează 5 lei, cât costă o cartelă cu două călătorii. Personajul sărman e din nou ignorat. 

20 de minute mai târziu, facem bilanţul. Personajul bine îmbrăcat a strâns 19 lei şi 50 de bani, iar cel cu noroi pe pantaloni, doar un leu.

Sertarele poliţiştilor sunt pline de dosare cu escroci care au dus la nivel de artă manipularea şi au reuşit să înşele mii de oameni. Cum ne putem feri? În primul rând, spun poliţiştii, să nu mai credem atât de uşor orice poveste ne e spusă de un necunoscut pe stradă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Experiment Observator. De zeci de ori mai mult câştigă din mila trecătorilor un om bine îmbrăcat, faţă de altul cu haine ponosite