Antena Meniu Search
x

Decizie dură anunţată Ministerul Mediului: 145 de urşi vor fi împuşcaţi

Decizie dură anunţată în urmă cu puţin timp de Ministerul Mediului. Nu mai puţin de 145 de urşi vor fi împuşcaţi în perioada următoare.

Vezi și

Decizie dură anunţată în urmă cu puţin timp de Ministerul Mediului. Nu mai puţin de 145 de urşi vor fi împuşcaţi în perioada următoare.

"Eu vă spun că nu este cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenţie pentru punerea în siguranţă a vieţii cetăţeanului, aşa că, indiferent de ce se va întâmpla, indiferent de câte mitiguri or să mai fie în faţa ministerului sau unde, eu nu voi renunţa la semnarea acestui ordin de ministru.", e declaraţia Graţielei Gavrilescu.

La baza deciziei, care în mod cert va aprinde spiritele în rândul iubitorilor de animele, sunt incidentele tot mai dese din ultima vreme în care turişti şi localnici au fost atacaţi de urşi. Sunt explicaţii că au devenit extremi de periculosi, deoarece, în goana după hrană, au coborât în oraşe şi au început să atace gospodăriile, mai cu seamă în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

În opinia ministrului, soluţia uciderii este singura care îi poate pune în acest moment pe cetăţeni la adăpost, în condiţiile în care, în România, sunt peste şapte mii de animale mari. Şefa de la Mediu mai spune că a negociat măsura cu ONG-urile şi cu autorităţile locale şi că e hotărâtă să o pună în practică indiferent dacă acest lucru va scoate în stradă asociaţiile pentru protecţia animalelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Decizie dură anunţată Ministerul Mediului: 145 de urşi vor fi împuşcaţi