Antena Meniu Search
x

Declarația șocantă a unui medic care a ajutat victimele de la Colectiv: "Veşnică recunoştinţa şpăgarilor din spitalele bucureştene!"

Cosmin Humulescu, medic la Spitalul Colțea din București, a postat pe Facebook un mesaj de revoltă după ce a avut de înfruntat consecințele dezastruoase ale incendiului de vineri seara

Cosmin Humulescu, medic la Spitalul Colțea din București, a postat pe Facebook un mesaj de revoltă după ce a avut de înfruntat consecințele dezastruoase ale incendiului de vineri seara

"Fac parte din gaşca şpăgarilor. De regulă mă emoţionez greu. Noaptea trecută a fost una fără precedent pentru mine. Am aflat destul de târziu despre eveniment - pe la ora 1. L-am sunat pe colegul meu care era de gardă la Spitalul Clinic Colţea (atenţie!- spitalul clinic, NU DE URGENŢĂ). Mi-a spus că e o imagine de coşmar. M-am îmbrăcat, am luat un bax de apă şi în 10 minute eram la spital. Aşa a fost pentru majoritatea, oamenii nu au fost chemaţi ci AU VENIT!! Una din asistentele noastre a venit din Voluntari, fără remuneraţie, fără spaga, plătindu-şi taxiul din salariul ei de 1100 de lei, salariul cu care creşte un copil de 15 ani. De ce? Din omenie, din empatie, din ce motiv vreţi voi, să ajute nişte oameni cărora li s-au topit bancnotele ‘de spaga' în buzunar, împreună cu buletinele.

Sapte victime au fost duse la Colţea. Cea mai puţin gravă era o fată cu arsuri pe 20% din suprafaţa corpului. Vi se pare puţin? pentru ea au însemnat ambele braţe şi fata!!! Cei mai gravi erau 2 băieţi cu arsuri pe 55% din suprafaţa corpului. Unul dintre ei a trebuit să fie intubat, s-a pus problema unei come induse, dar, medicul anestezist s-a temut că nu se va mai trezi aşa că a fost intubat treaz, doar cu analgezie. În terapie intensivă era un miros de fum, provenit doar din aerul expirat de cei arşi.

Absolut toţi aveau faţa arsă - şi căile aeriene. S-au mobilizat toţi medicii din secţia de chirurgie. Şeful secţiei, prof. Traean Burcos, debrida şi curata arsurile cot la cot cu rezidenţii dumnealui. A venit personal de pe toate secţiile spitalului. Au fost 40 de cadre medicale pentru 7 victime. Atenţie! cadre medicale înseamnă medici, asistente, tehnicieni, infirmiere, brancardieri. Numai un imbecil îşi închipuie că deficitul de personal este numai în rândul medicilor. Deci la întrebarea - de câte cadre medicale este nevoie pentru 180 de victime? raspuns- cam de 800-1000. Cam câţi sunt disponibili la ora actuală în Bucureşti? Păi cam ăştia am fost toţi! Aoleo....păi şi noi ce ne facem în cazul unei calamitaţi cu 2.000 de victime???? Raspuns- Ne ia dracu pe toţi!!!!

Bolnavii de la Colţea au fost, chipurile, bolnavi triaţi, cu leziuni mai puţin grave. M-am gândit cu groază la ce a fost la Floreasca sau la Arşi, etc. Femei şi bărbaţi cu fetele arse, fără păr pe cap, cu ochii tumefiaţi şi cu lacrimi de sânge.

Şi ce face românul? Nimic!!!!! În seara asta cârciumile sunt din nou pline în Bucureşti. Aşa că acest mesaj este pentru TINE, IMBECILULE, care te afli într-o stare de sănătate aparenţă şi din acest motiv stai relaxat şi nu eşti preocupat. Pentru TINE, care la 40 de ani şi la primele semne de boala vii la doctor şi spui că vrei ‘sa te facă bine, că ţie ţi-a luat 1 milion pe lună la sanatate' - IEŞI LA PROTEST, IMPLICĂ-TE, fă ceva cu substanţa, lasa dracu episodul din las fierbinţi. Dacă nu pentru tine fă-o pentru mama ta, aia pe care o aduci la internare vinerea pentru că ţi se pare ţie ca ultima ei băşină a mirosit puţin diferit, doar pentru că vrei tu să te duci la Predeal să mănânci plescoi în weekend. Fă-o pentru fraţii tăi, pentru copii tăi care ies la distracţie în nişte locuri care în mod legal nu ar obţine autorizaţie de funcţionare nici ca siloz.

Veşnică recunoştinţa şpăgarilor din spitalele bucureştene! Aţi dat dovadă şi de această dată de un maxim profesionalism!

EDIT: Scopul acestei postari nu este acela de a atrage recunoştinţa! Sper că mesajul se va înţelege corect. Ar fi bine să nu mai bezmeticim precum muştele fără cap", a scris revoltat medicul Humulescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Declarația șocantă a unui medic care a ajutat victimele de la Colectiv: "Veşnică recunoştinţa şpăgarilor din spitalele bucureştene!"