Defecțiune la Spitalul Modular de la Leţcani, după doar câteva zile de la inaugurare

De Redactia Observator.
Publicat: 20.10.2020, 08:10.
Actualizat: 20.10.2020, 17:30

Explozia numărului de cazuri pozitive cu noul coronavirus aduce problemele în spitalele din ţară. Secţia de Terapie Intesivă a Spitalul Modular de la Leţcani este nefuncţională din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen. Iar la Timişoara, un tir ATI plin cu pacienţi COVID a rămas fără căldură, în miez de noapte.

Vinerea trecută se deschideau oficial porţile Spitalului Modular de la Leţcani cu peste 150 de paturi pentru pacienţii COVID cu forme uşoare şi medii. Cu toate acestea, doar 70 de paturi sunt echipate complet, iar secţiile de Terapie Intensivă nu funcţionează din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen.

Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase Iași: Se fac în continuare verificări la staţia de oxigen pentru a putea fi siguri că această staţie funcţionează la parametrii maximi pentru pacienţii îngrijiţi în cele 24 de paturi care sunt pregătite ca şi Terapie Intensivă la secţia exterioară de la Leţcani.

Dacă la Spitalul Modular de la Leţcani, secţia de Terapie Intensivă nu a fucţionat din cauza unei defecţiuni la staţia de oxigen, în Timişoara, la Spitalul ''Victor Babeş'', tirul ATI a avut o defecţiune la sistemul de încălzire. Medicii au fost nevoiţi să improvizeze. Au dus două reşouri şi i-au acoperit cu pături pe bolnavii COVID. Ieri, la primele ore ale dimineţii, pacienţii au fost mutaţi.

Virgil Musta, Spitalul Victor Babeş Timişoara: A fost o problemă în instalaţia de încălzit. Se pare că e o problemă mai complicată, motiv pentru care am luat decizia ca să scoatem pacienţii din unitatea mobilă până când aceasta va fi verificată şi reparată.

Operaţiunea de mutare a durat câteva ore, iar pacienţii COVID au ajuns în clădirea spitalului sau la alte spital COVID din oraş. Însă, pentru cei ce nu s-au mai găsit locuri în oraş, medicii au fost nevoiţi să îi trimită pe bolnavi la spitalele din Arad şi Reşiţa.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.