Antena Meniu Search
x
LIVE

Dezinsecția contra țânțarilor, misiune ratată la Deva

Dacă albinele au murit zilele trecute la Deva după o dezinsecţie ratată, ţânţarii - nu! Parcurile sunt din nou pline de oameni, aşa cum erau înainte de pandemie. Dar relaxarea la iarbă verde se transformă într-o adevărată luptă cu insectele.

De Redactia Observator la 05.07.2020, 13:25
Vezi și
  • Dezinsecția, fatală doar pentru albine
  • Tânțarii au invadat parcurile

Canicula din ultimele zile i-a scos din case pe deveni. Parcurile au devenit neîncăpătoare. Dar relaxarea - atât de dorită - s-a lăsat mult aşteptată. Şi asta din cauza insectelor.

Autorităţile au luat măsuri. Toate spaţiile verzi din oraş au fost stropite cu insecticide, dar efectul nu a fost cel scontat. Victime au căzut albinele şi chiar unele păsări.

Dorin Cărăbeţ, biolog - Se pare că substanţele folosite nu afectează ţânţarii, cât alte insecte, inclusiv albinele. Lucrul ăsta se propagă în lanţul trofic. Deci am văzut păsări moarte, chiar prin parc şi prin oraş, datorită faptului că s-au hrănit cu aceste insecte otrăvite. Nu cred că este foarte sănătos, pentru oameni, să fie pulverizate asupra lor insecticide.

Confruntate, autorităţile au o explicaţie.

Mircea Davidescu, director tehnic Primăria Deva - Toate soluţiile cu care se face dezinfecţia şi dezinsecţia sunt autorizate de Ministerul Sănătăţii. Avem toate documentele în regulă, deci nu cred că este niciun fel de problemă.

În lupta cu enervantele insecte oamenii apelează la tot felul de metode de protecţie.

Deşi nu au avut rezultatul aşteptat acţiunile de dezinsecţie vor continua şi săptămâna viitoare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Dezinsecția contra țânțarilor, misiune ratată la Deva