Antena Meniu Search
x

Dialog INEDIT purtat de Regele Mihai privind mormântul de la Curtea de Argeș: "Și sunteți și așa, voinic și lung, trebuie spațiu, n-avem spațiu!" (VIDEO)

Înalt PreaSfințitul Calinic al Argeșului a povestit, luni, dialogul inedit pe care l-a avut cu Regele Mihai privind locul unde va fi înmormântat.

Regele Mihai I al României - FOTO: Hepta

Înalt PreaSfințitul Calinic al Argeșului a povestit, luni, la Curtea de Argeș, dialogul inedit pe care l-a avut cu Regele Mihai privind locul unde va fi înmormântat atât el, cât și regina Ana.

"Este dorul lui de a fi înmormântat la Curtea de Argeș. Într-un dialog pe care l-am avut cu dânsul, am rămas singuri în catedrală, era și regina Ana, și a spus că și noi suntem muritori. Și m-a întrebat: <Mai este vreun loc aici de înmormântare în catedrală?> Iar eu i-am spus: <Majestatea voastră, după cum vedeți, nu mai este aici niciun loc. Și sunteți și așa, voinic și lung, trebuie spațiu, n-avem spațiu>. Și apoi m-a întrebat: <Dar afară nu se poate, în paraclise> <Nu, Majestatea voastră>, i-am spus eu. <Dar un mausoleu în parc?>. <Nu, nu este potrivit să fiți înmormântat într-un mausoleu în parc, după câtă așteptare ați avut, o așteptare istorică, unică. Nu ar fi mai potrivit într-o biserică nouă, făcută cum se cuvine? Barem atâta dacă nu a fost altceva, după plecarea din România", a povestit Înalt PreaSfințitul Calinic al Argeșului.

IPS Calinic a adăugat că i-a explicat apoi că mormintele vor fi construite într-un ansamblu istoric și duhovnicesc, așa cum trebuie să se întâmple.

Pe acelaşi subiect

Casa Regală a României a anunțat astăzi că starea de sănătate a Regelui Mihai s-a înrăutățit.

"Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au revenit în Elveţia aseară, la reşedinţa privată a Majestăţii Sale. Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei", a anunţat luni Casa Regală.

De asemenea, precizează că în această săptămână, Familia Regală va discuta cu medicii care îl tratează pe Regele Mihai, pentru a discuta tratamentul curent.

"În această săptămână, Familia Regală va avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestăţii Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui şi pentru a primi sfatul lor în circumstanţele actuală", precizează Casa Regală.

Regele Mihai I al României s-a retras din viața publică în martie 2016 când a anunțat că este bolnav. De atunci nu a mai fost văzut în spațiul public. Nu a putut participa la înmormântarea Reginei Ana care a avut loc în august 2016, la Curtea de Argeș. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Dialog INEDIT purtat de Regele Mihai privind mormântul de la Curtea de Argeș: "Și sunteți și așa, voinic și lung, trebuie spațiu, n-avem spațiu!" (VIDEO)