Antena Meniu Search
x

Număr record de operatori de turism închişi în România în 2016

Vezi și

Şi-au lăsat clienţii fără bani, în urmă cu un an, iar acum vor să înşele românii, online. Unele agenţii de turism, rămase fără licenţe de funcţionare în 2016 au reapărut acum, cu oferte care mai de care mai pompoase, pe internet.

Vom mai sta cu emoţii cel puţin în această vară. Din toamnă, ne promite chiar ministrul Turismului, o lege care să ne protejeze. Agenţiile de turism vor trebui să dispună de nişte fonduri care să asigure vacanţele noastre şi, în cazul în care operatorul are probleme financiare, noi, turiştii să fim despăgubiţi. Proiectul a fost luat în calcul de către oficialii din turism din cauză că în ultimul timp sute de români s-au plâns pe la diverse instituţii ale statului că au fost păcăliţi la concedii.

Anul trecut au rămas fără licenţe de funcţionare nu mai puţin de 1073 de operatori de turism, iar în acest an deja sunt trei agenţii care oficial nu mai pot vinde concedii. Totuşi, în lipsa unor legi clare, mulţi dintre cei care au păcălit românii în trecut, au apărut din nou cu oferte, de această dată pe internet. 

Cum ne ferim de ţepe? În primul rând agenţia de turism trebuie să ne arate licenţa de funcţionare, apoi trebuie să verificăm istoricul ei, care ar trebui să ne arate numai lucuri bune, în cele din urmă, ar trebui să ne îndreptăm căre operatorii ce au mulţi ani vechime pe piaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Număr record de operatori de turism închişi în România în 2016