Antena Meniu Search
x

Fostul manager de la Spitalul de Arși este urmărit de DNA. Ar fi primit 25.000 de euro pentru a face operații estetice

Fostul manager de la Spitalul de Arși din București este urmărit penal de procurorii DNA, fiind suspectat că a primit 25.000 de euro mită de la 16 paciente, pentru a le face operații estetice.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 28.08.2020, 14:04

Fostul manager de la Spitalul de Arși este urmărit de DNA. Ar fi primit 25.000 de euro pentru a face operații estetice
Vitalie Stan ar fi făcut operații estetice în spitalul de stat, internând femei sub pretextul unor afecțiuni ce necesită intervenție chirurgicală - Instagram
  • Vitalie Stan ar fi săvârșit 16 infracțiuni de luare de mită
  • Femeile ar fi fost internate și operate sub pretextul unor false afecțiuni

În ordonanța procurorilor există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Stan Vitalie, în calitate de medic primar și manager al Spitalului Clinic de urgență Chirurgie Plastică și Arsuri din București, ar fi pretins și primit de la 16 paciente, sume de bani cuprinse între 1.100 de euro și 2.700 de euro, pentru a le efectua diferite operații estetice în spitalul de stat.

Concret, Vitalie Stan ar fi internat femei sub pretextul unor afecțiuni ce necesitau corecții chirurgicale, iar în schimbul sumelor de bani ar fi efectuat operații estetice ce se puteau face în clinici private. 

În total, medicul de la Spitalul de Arși ar fi primit 25.000 de la cele 16 femei.

"Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se arată în comunicatul DNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Fostul manager de la Spitalul de Arși este urmărit de DNA. Ar fi primit 25.000 de euro pentru a face operații estetice