Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Dispozitive pentru bruiajul telefoanelor la teatru

Spectacolele de teatru sunt pentru oamenii care apreciaza arta dramatica, nu pentru cei care se duc la o piesa doar ca sa-si puna status pe Facebook: "Cu Mimi, la Teatrul National"! Din pacate, la intrarea in sala, nu exista un filtru care sa-i separe pe unii de ceilalti

Vezi și

"Azi in timpul spectacolului, am vrut sa plec acasa. La al treilea telefon ce suna in sala.am vrut sa plec acasa! Nu am facut-o din respect fata de ceilalti spectatori si din respect fata de partenerul meu de scena.dar.am vrut realmente sa plec acasa! Ce trebuie sa facem ca sa va convingem sa inchideti telefoanele?" Este mesajul transmis de Oana Pellea prin intermediul unei retele de socializare.

Si romanii empatizeaza. “Si eu sunt actor. Sincer este foarte deranjant. In primul rand, este o mare nesimtire”, a scris un sustinator.

O posibila solutie vine de la un comentariu postat pe acelasi site. Sa ecranam salile de spectacole, asa incat sa nu mai fie semnal acolo! Si tehnic vorbind, este posibil. Pe piata se vand, de cativa ani, dispozitive de bruiaj. Sunt aparate discrete care blocheaza semnalul telefoanelor mobile intr-o sala de cinema, la teatru sau la biblioteca. Cele performante acopera pana la 70 de metri. “In primul rand, afecteaza operatorii de servicii de telefonie mobila si de internet, utilizatorii, dar aspectul cel mai grav il reprezinta faptul ca se poate ajunge la blocarea accesului la servicii de urgenta. La 112”, a declarat Aduard Lovin, director executiv ANCOM.

Motiv pentru care vanzarea si utilizarea acestor aparate este interzisa in toate statele Membre ale Uniunii Europene. Si unde-i lege, nu-i tocmeala… sau poate cadem de acord cumva. “Aducem, lucram cu Israelul pe partea aceasta si am avut contracte cu unitati militare. Ideea e ca ni s-a pus ca n-au ce sa mai caute pe site, de aceea au fost date jos de pe site. Bine, nu-i o problema, ca am voie sa le vand”, a precizat un comerciant de dispositive.

Orice dispozitiv ar aduce vanzatorul din Israel, e cert ca nu poate fi folosit pe teritoriul tarii noastre. Asa ca apelam tot la bun simt, daca vrem sa nu mai auzim sunet de telefon in salile de teatru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Dispozitive pentru bruiajul telefoanelor la teatru