Cafeaua consumată pe stomacul gol, ne poate afecta grav sănătatea
Doar jumătate dintre români mănâncă micul dejun. Cei mai mulţi susţin că lipsa timpului este principalul motiv pentru care sar peste cea mai importantă masă a zilei. În schimb, cei mai mulţi îşi fac timp pentru porţia zilnică de cafea.
Doar jumătate dintre români mănâncă micul dejun. Cei mai mulţi susţin că lipsa timpului este principalul motiv pentru care sar peste cea mai importantă masă a zilei. În schimb, cei mai mulţi îşi fac timp pentru porţia zilnică de cafea. Consumată însă pe stomacul gol, ne poate afecta grav sănătatea, susţin medicii.
Medicii mai spun că băutul cafelei la prima oră este o greşeală, deoarece până la 9 şi jumătate corpul nostru produce cortingen, un hormon care ne trezeşte în mod natural. Abia între 9:30 şi 11:30 avem nevoie de cafea. Şi ceva mai târziu, între orele 13:00 şi 17:00.
Cea mai buna variantă de cafea rămâne cea preparată din boabe proaspăt măcinate. Specialiştii spun însă că este ideal să o bem fără zahăr sau lapte.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰