Antena Meniu Search
x

DOCUMENT EXCLUSIV în scandalul transplanturilor: Şeful Spitalului Sfânta Maria din Capitală ameninţă experţii străini care ar trebui să-l verifice

Managerul spitalului Sfânta Maria din Capitala le-a trimis, prin avocaţi, o scrisoare de ameninţare specialiştilor străini care urmau să-l verifice. În schimb, rămânem, deocamdată, fără răspuns la întrebarea dacă în spitalul Sfânta Maria din Bucureşti se poate face transplant de plămâni.

Vezi și

Rămânem, deocamdată, fără răspuns la întrebarea dacă în spitalul Sfânta Maria din Bucureşti se poate face transplant de plămâni. În prima parte a lunii decembrie, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi câţiva experţi străini urmau să stabilească dacă sunt îndeplinite toate condiţiile pentru astfel de intervenţii şi dacă acreditarea obţinută de la Agenţia Naţională de Transplant e una în acord cu realitatea. Dar, managerul spitalului Sfânta Maria, prin avocaţi, le-a trimis o scrisoare de ameninţare specialiştilor străini. 

Scandalul transplantului de plâmâni în România e departe de final. Experţii străini, care ar fi trebuit să spună dacă suntem pregătiţi sau nu pentru astfel de intervenţii, nu mai vin la Bucureşti.

Observator a obţinut scrisoarea prin care şeful Spitalului Sfânta Maria le cere specialiştilor internaţionali să nu mai vină să verifice care e situaţia din unitatea sanitară. În documentul întocmit prin avocaţi, managerul Narcis Copcă le transmite experţilor:

"Prin aceasta vă informăm că nu sunteţi bineveniţi pe 8 şi 9 decembrie să faceţi o vizită oficială sau neoficială la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti. Dacă nu veţi respecta rugămintea noastră, o să considerăm atitudinea dumneavoastră ca o lipsă de respect, că nu doriţi o colaborare bună şi onestă şi că vă amestecaţi voit în politicile de sănătate publică naţionale. Aşa că, vom fi nevoiţi să acţionăm în consecinţă, să deschidem o anchetă oficială şi să informăm publicul."

Pe acelaşi subiect

Surse din Ministerul Sănătăţii spun că experţii refuză acum să mai verifice situaţia reală din spital de teamă să nu intre într-un scandal pe care nu-l înţeleg. Deocamdată, în România, activitatea de transplant e blocată pentru că medicii nu mai prelevează organe şi, evident, nu mai fac niciun tip de transplant.

AICI DOCUMENTUL INTEGRAL:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » DOCUMENT EXCLUSIV în scandalul transplanturilor: Şeful Spitalului Sfânta Maria din Capitală ameninţă experţii străini care ar trebui să-l verifice